Πανόραμα Αυθεντικής Κολομβίας | Diamond Club Travel Members | Οργανωμένο Ταξίδι

16 μέρες - 14 βράδια
από 5580

 • destination 5/5

  Ο πιο πάνω βαθμός αντικατοπτρίζει το πόσο έντονο θα είναι το στοιχείο της περιπέτειας.

 • destination 5/5

  Ο πιο πάνω βαθμός αντικατοπτρίζει το πόσο έντονο θα είναι το στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού στο ταξίδι.

 • destination 3/5

  Ο πιο πάνω βαθμός αντικατοπτρίζει το πόσο ρομαντικές θα είναι οι δραστηριότητες σε αυτό το ταξίδι.

 • Μοναδική Εγγυημένη Αναχ.: 23/11/2024
 • Αρχηγός Αποστολής: Αντώνης Αντωνίου, Διευθυντής Pluton Travel #PLUTONLEADERTEAM
 • Εκτελούνται με έμπειρους, έμπιστους, αγγλόφωνους, αδειούχους, τοπικούς ξεναγούς
 • Bogota – Ζώνη του Καφέ -Tebaida – Medellin – Santa Marta – Guadape – Tayrona – Nησιά Rosario – Cartagena
 • 12 βράδια στην Κολομβία με πρόγευμα
 • 2 βράδια στη Φρανκφούρτη με πρόγευμα
 • ΔΩΡΟ ασφάλεια ταξιδιού με κάλυψη / επιστροφή χρημάτων μέχρι €1000
 • Tαξιδεύουμε με ασφάλεια μικρές παρέες με 4 – 6, 8 – 12 ταξιδιώτες, δημιουργώντας εμπειρίες και φιλίες ζωής
η
ημέρα

23/11: Λάρνακα - Ζυρίχη

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό τη Ζυρίχη. Άφιξη και παραλαβή αποσκευών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και ελεύθερο υπόλοιπο. Διανυκτέρευση.

η
ημέρα

24/11: Ζυρίχη - Bogota

Πραγματοποιούμε check out από το ξενοδοχείο και αναχωρούμε από το αεροδρόμιο με τελικό προορισμό την Κολομβία. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπογκοτά, El Dorado όπου θα μας υποδεχθούν οι τοπικοί μας συνεργάτες. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην Bogota.

η
ημέρα

25/11: Bogota-Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο

Πρωινό στο ξενοδοχείο.Θα ταξιδεύσουμε στον χρόνο από την εποχή της Αποικιοκρατίας μέχρι την σημερινή εποχή. Η ξενάγησή μας αρχίζει με την επίσκεψη μας με τα πόδια στο κέντρο της πόλης. Θα επισκεφθούμε την μεγάλη πλατεία Bolivar με τα κυβερνητικά κτίρια που την περιβάλουν. Θα συνεχίσουμε με την ιστορική γειτονιά της «La Candelaria», η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής με τα πολύχρωμα κτίρια, μουσεία, γκαλερί, βιβλιοθήκες και καφετέριες. Τα πολύχρωμα κτίρια έρχονται σε αντίθεση με την εντυπωσιακή θέα της οροσειράς των Άνδεων στο βάθος. Θα δούμε τα κτίρια στα οποία στεγάζονται το νομοθετικό σώμα, το Ανώτατο Δικαστήριο και η προεδρική κατοικία(Casa de Narino) γύρω από την μεγάλη πλατεία Plaza de Bolivar, στο ιστορικό, γραφικό κέντρο της Bogota. Θα επισκεφθούμε επίσης την παλαιότερη εκκλησία της Bogota, την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και άλλα αξιοθέατα.

Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Μουσείο Χρυσού (Gold Museum-κλειστό κάθε Δευτέρα) και το Μουσείο Botero(κλειστό κάθε Τρίτη), στο οποίο εκτίθεται μία υπέροχη συλλογή από εξαιρετικούς πίνακες και γλυπτά του Κολομβιανού καλλιτέχνη Botero. Θα διαπιστώσουμε πως η κοσμοπολίτικη Bogota συνδυάζει αρμονικά το ιστορικό της παρελθόν με την σύγχρονη ζωή. Μετά το τέλος της ξενάγησης προσφέρεται ελεύθερο υπόλοιπο. Διανυκτέρευση στην Bogota.Διανυκτέρευση στην Bogota.

Η πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, αποτελεί μία πανέμορφη πόλη, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, απλώνεται σε έκταση πέραν των 40 km από τον Νότο προς τον Βορά και 20 km από την Ανατολή στη Δύση. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας 2650 μέτρα πάνω από το ύψος της θάλασσας. Είναι η αναδυόμενη οικονομική και βιομηχανική δύναμη της χώρας.

η
ημέρα

26/11: Bogota - Πτήση για Pereira - La Tebaida

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετάβαση στο αεροδρόμιο της Bogota και εσωτερική πτήση για την πόλη της Pereira, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του καφέ. Υποδοχή στο αεροδρόμιο της Pereira και μεταφορά στη La Divisa de Don Juan, μία παραδοσιακή αγροικία (finca) καφέ. Εκεί θα ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας υψηλής ποιότητας καφέ και όχι μόνο. Θα περιηγηθούμε στις φυτείες, όπως επίσης θα ενημερωθούμε για τα στάδια καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής του καφέ. Αξίζει να αναφερθεί πως η ζώνη του καφέ συγκαταλέγεται από το 2011 στη λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Μετά το τέλος της γευσιγνωσίας θα μεταφερθούμε με λεωφορείο στην πόλη Tebaida. Διανυκτέρευση στην Tebaida.

η
ημέρα

27/11: La Tebaida - Salento - Cocora Valley

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα θα ξεκινήσει με μία ολοήμερη εκδρομή προς την περιοχή του Salento, κατά την οποία θα βυθιστούμε στο καταπράσινο σκηνικό της ζώνης του καφέ. Θα εξερευνήσουμε την εντυπωσιακή Κοιλάδα της Cocora με τους πανύψηλους κεροφοίνικες, το εθνικό δέντρο της Κολομβίας. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα περάσουμε από μαγευτικά δάση κατά μήκος του ποταμού, θα θαυμάσουμε τη θέα της κοιλάδας από ψηλά και θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε διάφορα είδη πτηνών. Επιστροφή στο Salento το απόγευμα και σύντομη περιπλάνηση στο γραφικό χωριό με τα πολύχρωμα σπιτάκια του 19ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στην Tebaida.

η
ημέρα

28/11: La Tebaida - Pereira - Medellin

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την εσωτερική πτήση μας από το αεροδρόμιο της Pereira προς την πόλη Medellin. Μετά την άφιξή μας, θα ακολουθήσει επίσκεψη στον λόφο Cerro Nutibara και στην Pueblito Paisa. Από την κορυφή του Cerro Nutibara θα θαυμάσουμε την εξαιρετική πανοραμική θέα της πόλης του Medellin. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε την Pueblito Paisa, μία ρέπλικα πόλης αποικιακής αρχιτεκτονικής της ευρύτερης περιοχής της Antioquia. Επισκεπτόμενοι την Pueblito Paisa θα νιώσουμε ότι ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο ανάμεσα στα πολύχρωμα σπίτια, τα στολισμένα με λουλούδια μπαλκόνια, την πλατεία στο κέντρο και την εκκλησία. Η πόλη του Medellin eίναι η πρωτεύουσα του τμήματος της Antioquia και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κολομβίας στην κοιλάδα Aburra, την οποία διασχίζει ο ποταμός Medellin. Λόγω των καλών θερμοκρασιών ολόχρονα, η πόλη του Medellin είναι γνωστή ως η πόλη της Αιώνιας Άνοιξης. Έχει πληθυσμό 3 εκατομμύρια, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα. Επιπλέον, η πόλη ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα στην Κολομβία αφού φιλοξενεί πολυάριθμες ντόπιες αλλά και διεθνείς εκδηλώσεις όπως είναι η Γιορτή των Λουλουδιών και το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης. Ακολουθεί η μεταφορά μας στο ξενοδοχείο. Πριν από περίπου 20 χρόνια η πόλη του Medellin θεωρούνταν μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο εξαιτίας του καρτέλ ναρκωτικών. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ο εγκέφαλος του καρτέλ ναρκωτικών του Medellin γνωστός ως El Patron βρισκόταν στο απόγειο της εξουσίας του. Στη σημερινή εποχή η πόλη του Medellin έχει απαλλαγεί από την κακή του φήμη και θεωρείται μία από τις πιο καινοτόμες μητροπόλεις στον κόσμο. Διαθέτει το πιο σύγχρονο σύστημα συγκοινωνίας σε ολόκληρη τη χώρα. Διανυκτέρευση στο Medellin.

η
ημέρα

29/11: Medellin

Πρωινό στο ξενοδοχείο.Σήμερα θα επισκεφθούμε την περιοχή La Comuna 13 στο Medellin. Πρόκειται για μία από τις επαρχίες του Medellin, η οποία στο παρελθόν ήταν πολύ επικίνδυνη. Θα ακούσουμε ιστορίες για γεγονότα που σημάδεψαν την τοπική ιστορία και θα δούμε πως αυτά επηρέασαν τον τρόπο που οι ντόπιοι εκφράστηκαν στη μουσική, τον χορό και τις τοιχογραφίες και τί κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο είχαν στη διαμόρφωση της περιοχής. Κατά τη διάρκεια αυτής της ξενάγησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε σεμινάριο χορού, σεμινάριο δημιουργίας αστικού graffiti και να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα. Θα ενημερωθούμε για τη συνεχιζόμενη μεταμόρφωση της συγκεκριμένης περιοχής μέσω των τεχνών. Συνεχίζουμε την ημέρα μας με ξενάγηση στην πόλη Medellin. Μέσω τοπικής συγκοινωνίας, θα φτάσουμε στο ιστορικό κέντρο όπου θα περιηγηθούμε πεζοί για να νιώσουμε σαν ντόπιοι. Θα δούμε το Διοικητικό κέντρο, τα αξιοθέατα La Alpujarra, την πλατεία Botero, την Plaza Mayor, το πάρκο Descalzos και πολλά άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με δημόσια συγκοινωνία. Ελεύθερο υπόλοιπο. Διανυκτέρευση στο Medellin.

η
ημέρα

30/11: Μedellin - Guatape

Πρωινό στο ξενοδοχείο.Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοήμερη εκδρομή στο Guadape (περίπου 1,5 ώρα οδικώς από το Μedellin). Το Guadape είναι ένα από τα πιο συμπαθητικά χωριουδάκια της Κολομβίας, στο οποίο βρίσκεται η ομώνυμη λίμνη και ο διάσημος βράχος El Peñol. Η ανάβαση στον βράχο είναι αρκετά απαιτητική καθώς αποτελείται από 740 σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή. Όμως, η προσπάθεια αξίζει αφού στο τέλος θα ανταμειφθούμε από την απίστευτη πανοραμική θέα στη λίμνη. Ακολούθως, θα απολαύσουμε μεσημεριανό γεύμα με θέα την λίμνη του Guatape. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Guadape, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα δρομάκια με τα πολύχρωμα σπίτια και την ανάγλυφη διακόσμηση στην πρόσοψη τους, να επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία του χωριού και την Plazoleta del Zócalo με τα παραδοσιακά μαγαζιά χειροτεχνιών. Επιστρέφουμε στο Μedellin για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

η
ημέρα

01/12: Μedellin - Santa Marta - Zona Tayrona

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετάβαση στο αεροδρόμιο του Medellin για την εσωτερική μας πτήση προς Santa Marta. Άφιξη και μεταφορά προς τα περίχωρα του πάρκου Tayrona. Ελεύθερο απόγευμα. Εναλλακτικά όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τον οικισμό Taironaka.Ξενάγηση στον οικισμό Taironaka (€70 ανά άτομο). Η Taironaka αποτελεί έναν αυθεντικό φυσικό παράδεισο στις όχθες του ποταμού Don Diego και τους πρόποδες του οροπεδίου Sierra Nevada της Santa Marta. Το Εθνικό Πάρκο της Taironaka ξεκουράζει τους επισκέπτες με την πλούσια βλάστηση και τον ποταμό. Είναι ακόμη εμφανή τα ίχνη από τον εξαφανισμένο προκολομβιανό οικισμό του πολιτισμού των Tayrona.Στον χώρο υπάρχει κι ένα μουσείο αφιερωμένο στον πολιτισμό των Tayrona. Aπό τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου θα πάρουμε το καραβάκι για να προσεγγίσουμε τον οικισμό. Η μεταφορά μας με το καραβάκι θα διαρκέσει 15 λεπτά. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν μία βουτιά στον ποταμό Don Diego. Μετά την ξενάγηση στο πάρκο Tayrona. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο δάσος και θα επιστρέψουμε με το καραβάκι στο λεωφορείο. Θα μεταφερθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο στη Santa Marta για ξεκούραση. Διανυκτέρευση στη Santa Marta.

η
ημέρα

02/12: Zona Tayrona - Tayrona Park

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στα περίχωρα του εθνικού πάρκου Tayrona στο Canaveral. Ετοιμαζόμαστε για μία μοναδική πεζοπορία ανάμεσα στα βουνά, τα τροπικά δάση και τη θάλασσα. Θα ανακαλύψουμε τις πιο όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και ηφαιστιογενή πετρώματα και κρυστάλλινα νερά σε ολόκληρη την Καραϊβική.

Mετάβαση στη ζούγκλα από την παραλία Canareval. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις εξωτικές παραλίες της περιοχής Arrefices και την παραλία La Piscina στην οποία θα κάνουμε στάση για βουτιά. Συνεχίζουμε την πεζοπορία μας για το Ακρωτήρι San Juan del Guia η οποία θα διαρκέσει 2-2,5 ώρες. Θα θαυμάσουμε το πανέμορφο τοπίο στον αμμώδη κόλπο που περιτριγυρίζεται από ηφαιστιογενή πετρώματα. Κατά την πεζοπορία μας θα ενημερωθούμε από τον ξεναγό μας για την χλωρίδα και πανίδα του πάρκου. Θα κατευθυνθούμε πίσω στην είσοδο ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι (2-2,5 ώρες) κι από εκεί θα επιστρέψουμε οδικώς στο ξενοδοχείο στη Santa Marta. Ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

η
ημέρα

03/12: Santa Marta-Tayrona Park-Cartagena

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για την πόλη Cartagena. Διάρκεια μεταφοράς: 5 ώρες. Φθάνοντας ξεκινάμε για την ξενάγηση μας με τα πόδια στην Cartagena γνωστή και ως το μαργαριτάρι της Καραϊβικής Στην Cartagena des Indias το αποικιακό στοιχείο συναντά το στυλ της Καραϊβικής. Παλαιά τείχη και φρούρια, θησαυροί από την εποχή των πειρατών, πλακόστρωτα δρομάκια, πλατείες και πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών μας μεταφέρουν στα μυθιστορήματα του Gabriel Garcia Marquez. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει με τη βόλτα μας στο αναπαλαιωμένο ιστορικό κέντρο το οποίο συγκαταλέγεται στην λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Θα περπατήσουμε στις περιοχές του San Diego και Santo Domingo, θα περάσουμε από την Plaza de los Coches, Plaza de la Aduana, Plaza de Santa Teresa, Palacio de la Inquisition, το Μουσείο Χρυσού, τα περίφημα τείχη της πόλης και άλλα πολλά.

Αναμφισβήτητα, το πιο εντυπωσιακό μνημείο είναι το γιγάντιο αμυντικό τείχος αποικιακής αρχιτεκτονικής, το οποίο περιβάλει την παλιά πόλη. Πίσω στο ιστορικό κέντρο της Cartagena θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της περιτειχισμένης πόλης και θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως τις ιστορικές Las Bóvedas,την εκκλησία San Pedro Claver, τον προμαχώνα του Santo Domingo, το Palacio de la Inquisición και το Μουσείο του Χρυσού. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κι άλλα αξιοθέατα όπως την επίσημη είσοδο στην παλιά πόλη με τα τείχη, τον Πύργο του ρολογιού (Torre del Reloj) και το μνημείο του Don Pedro de Heredia, του ιδρυτή της πόλης. Ο Ισπανός κατακτητής Don Pedro de Heredia ίδρυσε την Cartagena des Indias το 1533 μΧ. Ακόμη, περπατώντας στο ιστορικό κέντρο, θα εξερευνήσουμε διάφορα μέρη που συνδέονται με την πραγματική ζωή των πειρατών. Διάρκεια ξενάγησης: 4 ώρες. Διανυκτέρευση στην Cartagena.

η
ημέρα

04/12: Santa Marta - Cartagena

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει ξενάγηση σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα στην πόλη της Cartagena. Θα ακολουθήσουμε τα ίχνη των πειρατών της Καραϊβικής. Μερικές από τις στάσεις μας θα είναι στον κόλπο της Cartagena από όπου θα θαυμάσουμε την θέα, την προβλήτα, τον Πύργο του ρολογιού, τη γειτονιά Manga. Επιπλέον, θα επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο του San Felipe de Barajas, τον προμαχώνα του Santo Domingo και την εκκλησία του San Pedro Claver. H εξωτική Cartagena θα μας γοητεύσει με την πλούσια της πολιτιστική κληρονομιά. Διάρκεια ξενάγησης:4 ώρες Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με το λεωφορείο για επισκεφθούμε το ψαροχώρι La Boquila για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Η διαδρομή θα διαρκέσει 3 ώρες. Μόλις φτάσουμε, θα ακολουθήσει μία σύντομη βόλτα και μετά όσοι επιθυμούν μπορούν να εξερευνήσουν την ακτή κάνοντας κανό. Αυτό το γαλήνιο τοπίο είναι ιδανικό για να χαλάρωση στη φύση. Αφότου απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα θα επιστρέψουμε στην Cartagena. Διανυκτέρευση.

η
ημέρα

05/12: Cartagena - Νησιά Rosario

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα κατευθυνθούμε στα κοντινά νησιά Rosario,τα οποία φαίνονται σαν να είναι βγαλμένα από postcards. Oι παραλίες τους με λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της Καραϊβικής προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση. Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στη μαρίνα της Santa Cruz στις 7:30 π.μ. για να κατευθυνθούμε με πλοιάριο στο Isla Grande, το μεγαλύτερο από το σύμπλεγμα των νησιών Rosario στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής. Το πλοιάριο θα προχωρήσει στο φρούριο San Fernando στην Boca Chica. Μόλις αφιχθούμε στο νησί, θα μας υποδεχθούν με δροσιστικό ποτό και ακολούθως θα απολαύσουμε την μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν διάφορες δραστηριότητες όπως είναι snorkelling, βόλτες στη φύση και kayaking. Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής το απόγευμα στην Cartagena: 15:00. Συμπεριλαμβάνεται μεσημεριανό γεύμα. Δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος του λιμανιού: 28,000 COP (πέσο Κολομβίας) ανά άτομο. Συστήνεται να έχουμε μαζί μας πετσέτα θαλάσσης. Eπιστροφή στην Cartagena κι ελεύθερος χρόνος. Σας συστήνουμε να απολαύσετε την τελευταία βραδιά στην πόλη.Διανυκτέρευση.

η
ημέρα

06/12: Μπογκοτά - Φρανκφούρτη

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Cartagena για την πτήση επιστροφής στην Φρανκφούρτη μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Bogota.

η
ημέρα

07/12: Φρανκφούρτη

Άφιξη στη Φρανκφούρτη, όπου σας περιμένει μια ξεκούραστη και χαλαρωτική διαμονή. Μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και να ανακαλύψετε την πλούσια ιστορία της. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον περίφημο καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου και να περιπλανηθείτε κατά μήκος του ποταμού Μάιν, όπου οι γραφικές όχθες και τα όμορφα καφέ θα σας προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και αναζωογόνησης. Απολαύστε τη διανυκτέρευσή σας αφού αύριο πρωί αναχωρείτε για την πτήση σας της επιστροφής!

η
ημέρα

08/12: Φρανκφούρτη - Λάρνακα

Πρωινή αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προς την αγαπημένη μας Λάρνακα.

Το Ταξίδι τελειώνει αλλά οι αναμνήσεις πάντα μένουν!

Πέρα για πέρα σαγηνευτική, η Κολομβία σίγουρα θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά την πρόσφατη αναγέννηση της, η χώρα έχει ανοίξει τις πόρτες της στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα υπέροχα μέρη και τα συναρπαστικά της τοπία. Η Κολομβία είναι μια μεγάλη και εξαιρετικά ποικιλόμορφη χώρα, η οποία έχει να προσφέρει τα πάντα: ζωντανές μεγαλουπόλεις, γοητευτικά νησιά, εξωτικές παραλίες, αποικιακές πόλεις και χωριά, τροπικά δάση, επιβλητικά βουνά, φανταστική άγρια ζωή, καφέ κορυφαίας ποιότητας, απίστευτα ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Στην Κολομβία ο μόνος κίνδυνος είναι να θέλεις να μείνεις για πάντα! Αυτό το ταξίδι θα σε μυήσει στην ομορφιά της χώρας και θα σου παρουσιάσει τέσσερις εντελώς διαφορετικούς προορισμούς. Θα ξεκινήσεις το ταξίδι σου στην Μπογκοτά, τη μητρόπολη των Άνδεων με πλούσια ιστορία και κουλτούρα. Στη συνέχεια θα βρεθείς στη ζωντανή και προοδευτική πόλη του Μεντεγίν. Από εκεί θα πραγματοποιήσεις μια εκδρομή σε μια παραδοσιακή φίνκα για να λάβεις μέρος σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας καφέ. Επόμενος σταθμός είναι η παλαιότερη πόλη της Κολομβίας, η Σάντα Μάρτα, και ο Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα γνωστός για τις εξωτικές παραλίες και τα παρθένα δάση. Το ταξίδι θα τελειώσει στη μαγευτική πόλη της Καρταχένα, ένα αποικιακό κόσμημα στις κολομβιανές ακτές της Καραϊβικής.

Χρήσιμες Ταξιδιωτικές Πληροφορίες
Σε όλα τα ταξίδια που αφορούν μακρινούς προορισμούς το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει ισχύ πέραν των 6 μηνών μετά από το ταξίδι σας.

Συνδυασμός ταξιδιού
Μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι σας με το Μεξικό, την Κούβα, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα ή τις ΗΠΑ.

Καιρός
Με τροπικό κλίμα και ήλιο να λάμπει όλο το χρόνο, ο καιρός στη Κόστα Ρίκα χωρίζεται σε δύο περιόδους. Την ξηρή περίοδο που διαρκεί από Δεκέμβριο – Απρίλιο και την “πράσινη” περίοδο που ξεκινά από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 21 – 27 ºC.

Γλώσσα
Επίσημη γλώσσα τα Ισπανικά. Εξίσου διαδομένη είναι και μία διάλεκτος της Αγγλικής γλώσσας.

Νόμισμα
Colombian peso (COP) Μπορείτε να χρησιμοποιήστε με ασφάλεια, τις πιστωτικές σας κάρτες για οποιαδήποτε συναλλαγή

Πτήσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
23/11Λάρνακα - Ζυρίχη11:3514:30
24/11Ζυρίχη - Bogota12:0517:55
06/12Cartagena - Bogota14:4016:14
06/12Bogota - Φρανκφούρτη21:0014:05 (07/12)
08/12Φρανκφούρτη - Λάρνακα10:2515:15

Τιμοκατάλογος: Τιμή Ανά Άτομο

ΠΟΛΗΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣΔΙΑΤΡΟΦΗ
ZurichΞενοδοχείο 4*1 βράδυΜε πρόγευμα
BogotaLa Opera Hotel 4*, BB, Standard Colonial Room, Bogota2 βράδιαΜε πρόγευμα
La TebaidaHotel Mocawa Resort 4*, BB, Superior King Room2 βράδιαΜε πρόγευμα
MedellinHotel Du Parc Royal 4*, BB, Executive Suite Room3 βράδιαΜε πρόγευμα
Santa MartaTay Beach Hotel, Tayrona 4*, BB, Suite Room2 βράδιαΜε πρόγευμα
CartagenaBantu Ηotel 4*, BB Superior Room3 βράδιαΜε πρόγευμα
FrankfurtΞενοδοχείο 4*1 βράδυΜε πρόγευμα
ΔΙΚΛΙΝΟΤΡΙΚΛΙΝΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€5580€5580€6570

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου Λάρνακα – Bogota – Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Swiss International και της Lufthansa
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου για εσωτερικές πτήσεις
 • Μία αποσκευή 20kg και μία χειραποσκευή 8kg ανά άτομο για όλες τι πτήσεις
 • Παραλαβές και μεταφορές για τα δρομολόγια εντός Κολομβίας όπως αυτά αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • ΔΩΡΟ ασφάλεια ταξιδιού με κάλυψη / επιστροφή χρημάτων μέχρι €1000 σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς σας για ιατρικούς λόγους συμπεριλαμβανομένου και Covid-19 (Όροι και προϋποθέσεις στα επισυναπτόμενα έντυπα – GLOBY GRUPPI COLLECTIVE PLUS ΙΙ).
 • 1 διανυκτέρευση σε 4* ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Bogota
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Tebaida
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Salento
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Medellin
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Santa Marta
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Cartagena
 • 1 διανυκτέρευση σε 4* ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
 • Καθημερινό πρόγευμα
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισιτήρια εισόδου σε αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στις ξεναγήσεις
 • Μετάβαση και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Bogota & Ανάβαση με τελεφερίκ στον λόφο Monserrate
 • Μετάβαση και ξενάγηση στην αγορά Paloquemao
 • Coffee tour και tasting experience
 • Εξερευνήσεις την εντυπωσιακή Κοιλάδα της Cocora
 • Πανοραμική ξενάγηση στο Medellin
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Guadape
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τairona
 • Μεταφορά με δημόσιο μέσο συγκοινωνίας από το ξενοδοχείο στην αγορά και μετά στο εστιατόριο, μάθημα μαγειρικής με σεφ, φρούτα στην αγορά, υλικά για το μάθημα μαγειρικής, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο, 1 ποτό χωρίς αλκοόλ
 • Μετάβαση και ξενάγηση στο Cerro de la Popa και στο Castillo de San Felipe
 • Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Cartagena με Επίσκεψη στο Μουσείο Χρυσού
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός στην Bogota
 • Αγγλόφωνοι ξεναγοί σε Medellin και Cartagena
 • Υπηρεσίες των έμπειρων τοπικών μας αντιπροσώπων επί 24ωρου βάσεως για παροχή συμβουλών καθώς και βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Κλείνοντας το ταξίδι σας, γίνεστε αυτόματα μέλος της μεγάλης οικογένειας του Pluton Travel μέσω της «Loyalty Pluton Travel Card» και επωφελείστε με επιστροφή χρημάτων για το επόμενο σας ταξίδι, δώρα και ειδικές προσφορές για το επόμενο σας ταξίδι.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Ατομική ασφάλεια ταξιδιού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Φόροι πόλεων, λιμανιών ή/και eco-tax όπου και εάν υπάρχουν οι οποίοι πληρώνονται επί τόπου.
 • Eισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Προσωπικά έξοδα
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα. Προτείνουμε €3 – €5 ευρώ ανά ταξιδιώτη ανά ημέρα (ή ό,τι θεωρείτε εσείς καλύτερο βάσει των υπηρεσιών που θα λάβετε). Μπορείτε να παραδώσετε στο ξεναγό σας για να τα μοιραστούν με τον οδηγούς κλπ
 • Ό, τι δεν αναγράφεται στο περιλαμβάνονται

Σημειώσεις

 • Κλείνοντας το ταξίδι σας, έχετε την ευκαιρία να γίνετε μέλος της μεγάλης οικογένειας του Pluton Travel μέσω της «Loyalty Pluton Travel Card» και να επωφελείστε με επιλεγμένα προνόμια καθώς επίσης και με ειδικές προσφορές για τα επόμενα σας ταξίδια. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες της «Loyalty Pluton Travel Card»: Gold, Platinum και η νέα Diamond Card τις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε ανάλογα με τη συμμετοχή σας στις ταξιδιωτικές μας αποστολές. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς όμως να παραληφθεί καμία από τις αναγραφόμενες δραστηριότητες/εκδρομές.
 • Σε όλα τα ξενοδοχεία κατά την άφιξη σας τα δωμάτια δίνονται στις 15:00 μ.μ (check-in) και παραδίνονται κατά την αναχώρηση σας στις 11:00 π.μ. (check-out). Εάν επιθυμείτε να μπείτε πιο γρήγορα ή να μείνετε περισσότερο στο δωμάτιο σας, τότε υπάρχει επιπλέον χρέωση που θα πληρώνεται στη reception του ξενοδοχείου.
 • Κατά την άφιξη σας στα ξενοδοχεία, πιθανόν να ζητηθεί πιστωτική κάρτα ή κατάθεση μετρητών για κάλυψη τυχόν ζημιών ή επιπλέον καταναλώσεων και άλλων προσωπικών δαπανών (Mini Bar, τηλέφωνα από το δωμάτιο κλπ). Βεβαίως, κατά την αναχώρηση και σε περίπτωση που δεν υφίσταται κάποιος από τους πιο πάνω λόγους, επιστρέφονται οι τυχόν καταβολές μετρητών ή αποδεσμεύεται το πόσο από την πιστωτική σας κάρτα.
 • Σε περίπτωση 2 ή 3 ατόμων με 1 παιδί τα πλείστα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν 3 κρεβάτια, εάν επιθυμείτε 3 κρεβάτι υπάρχει επιπλέον χρέωση με βάση το ξενοδοχείο.
 • Όλες οι εκδρομές εναπόκεινται πάντοτε στους συνεργάτες μας. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών κτλ. για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία μας.
 • Η εταιρία μας επιλέγει τους τοπικούς της συνεργάτες μετά από ενδελεχή έρευνα με επισκέψεις στις εκάστοτε χώρες καθώς και σε διεθνής εκθέσεις τουρισμού. Γίνεται η κάθε δυνατή προσπάθεια να τους μεταδώσουμε τις απαιτήσεις και τον τρόπο σκέψης της εταιρίας μας για καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών μας. Η εξεύρεση ελληνόφωνων ξεναγών δεν είναι δυνατή στις περισσότερες χώρες αλλά γίνεται προσπάθεια όπως εκεί που υπάρχουν να δεσμεύονται για τα γκρουπ μας. Όπου ανακοινώνεται και υπάρχει η δυνατότητα, τα γκρουπ μας συνοδεύουν έμπειροι και έμπιστοι αρχηγοί αποστολής από την Κύπρο.
 • Με την κράτησή σας σημαίνει ότι έχετε ελέγξει, μελετήσει τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία και το πρόγραμμα που σας προτείνουμε και συμφωνείτε να προχωρήσουμε στην κράτησή τους.
 • Ο Διοργανωτής δεν είναι υπεύθυνος για αποκατάσταση τυχόν ζημιάς ή/και ακύρωσης που προκλήθηκε από τραυματισμούς ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών ή/και επιδημιών ή/και από οποιοδήποτε άλλο λόγο ανωτέρας βίας (force majeure) ο οποίος δε συμπεριλαμβάνεται στο παρόν. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε από τους πιο πάνω λόγους ακυρωθεί ή διακοπεί το ταξίδι στην εξέλιξή του, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων και δεν υπάρχει καμιά άλλη υποχρέωση αποζημίωσης από τον Διοργανωτή.
 • Οι φωτογραφίες των προϊόντων στα πακέτα είναι ενδεικτικές.
 • Το Pluton Travel δεσμεύεται ως προς την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο παρόν πακέτο και στην ιστοσελίδα www.plutontravel.com.cy, υπό την επιφύλαξη τυχόν τυπογραφικών ή τεχνικών λαθών που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τεχνικών θεμάτων.
 • Η ομάδα μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για διευθέτηση των θέσεων της επιλογής σας στα αεροσκάφη για τη δική σας άνεση και για να είστε σε διπλανή θέση με τα άτομα που ταξιδεύετε. Αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό καθώς υπάρχουν αεροπορικές που δεν παρέχουν την δυνατότητα προεπιλογής θέσεων οι οποίες δίνονται αυτόματα από την ίδια την αεροπορική κατά το check in. Επιπλέον, σε περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα επιλογής θέσεων κατά το check in, δεν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε πάντα τις θέσεις της επιλογής σας. Για να είστε σίγουροι για τις θέσεις σας μπορείτε τα τις προπληρώσετε επικοινωνώντας μαζί μας εκ των προτέρων αφού ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα.
 • Η κράτησή σας θεωρείται έγκυρη εφόσον μας στείλετε copy των διαβατηρίων σας, υπογράψετε την σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού και καταβληθεί προκαταβολή το 50% του ποσού.
 • Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναφέρονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα.
 • Η εταιρία έχει το δικαίωμα να σας προσφέρει άλλο ξενοδοχείο από αυτό που αναγράφεται, της ίδιας κατηγορίας και ωφελημάτων με την τιμή που έχετε πληρώσει. Σε περίπτωση μιας τέτοιας αλλαγής η εταιρία μας θα σας ενημερώσει 15 μέρες πριν από την αναχώρηση σας.
 • Όλα μας τα οργανωμένα ταξίδια εκτελούνται ακόμη και με 2 συμμετέχοντες σε custom made με πιθανή διαφοροποίηση της τιμής του πακέτου.
 • Σημαντικές Σημειώσεις για Ασφάλεια Ταξιδιού:1- Είναι αποκλειστική ευθύνη του πελάτη να ενημερωθεί για τις πρόνοιες της ασφάλειας ταξιδιού σε περίπτωση περιλαμβάνεται στο πακέτο ή σε περίπτωση που προτεθεί μετά.2- Σε περίπτωση που ο πελάτης θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει η ασφάλεια, η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή του πελάτη και ασφαλιστικής εταιρίας και όχι μεταξύ του Pluton Travel και της ασφαλιστικής εταιρίας.3- Το Pluton Travel δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρία δεν εγκρίνει οποιαδήποτε αποζημίωση την οποία θα διεκδικήσει ο πελάτης.
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε οικονομικό ναύλο αεροπορικών εισιτηρίων και ενδέχεται να αλλάξουν βάση διαθεσιμότητας (Η σημείωση ΔΕΝ ισχύει για εγγυημένες αναχωρήσεις γκρουπ αλλά ΜΟΝΟ για ατομικό οργανωμένο custom made ταξίδι για το οποίο θα αγοραστούν ανεξάρτητα εισιτήρια).
 • Μετά την εξόφληση και έκδοση του πακέτου δεν είναι δυνατή η ακύρωσή του χωρίς τα αντίστοιχα ακυρωτικά (τα οποία μπορεί να είναι μέχρι και 100%) σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τους ειδικούς ναύλους που έχουμε για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων από τις αεροπορικές εταιρείες και τους συνεργάτες μας του εξωτερικού.
 • Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές στις ημερομηνίες – αλλαγές ονομάτων μετά από την έκδοση των εισιτηρίων δεν είναι εφικτές. Οποιαδήποτε αλλαγή ή και ακύρωση θα πρέπει να ζητείται εγγράφως (μέσω email ή φαξ).
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε οποιαδήποτε χώρα ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε και τουλάχιστον 2 κενές σελίδες στο διαβατήριο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται άμεση ανανέωση του διαβατηρίου σας.

Χάρτες

Κολομβία

Βίντεο

COLOMBIA | Pluton Travel & Tours | 𝓨𝓸𝓾 𝓓𝓻𝓮𝓪𝓶 𝓦𝓮 𝓒𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮

Έντυπα

Σύμβαση Οργανωμένου Ταξιδιού

Tαξιδιωτική Ασφάλεια

Pluton Loyalty Card

logo icon

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

  *Να συμπληρωθεί όπως αναγράφεται στο διαβατήριο με λατινικούς χαρακτήρες

  Τι είπαν οι φίλοι μας

  Αν ονειρεύεστε ένα ταξίδι που συνδυάζει την περιπέτεια με τη χαλάρωση, το ταξίδι αυτό σε...

  Diamond Member Club

  ''Ήταν ενα υπέροχο ταξίδι σε φανταστικούς προορισμούς με υπέροχα τοπία και μοναδικές δραστηριότητες. Η οργάνωση...

  Οδύσσεια & Γιώργος

  “Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα! Γνωρίσαμε έναν νέο κόσμο, πολύ διαφορετικό από όλα όσα είδαμε μέχρι...

  Στεφανή & Κωνσταντίνος Χατζηπέτρου

  "Το ταξίδι στην Κούβα ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής, η άψογη συνεργασία που είχαμε με...

  Αντρέας Συμεού

  "Αγαπητή ομάδα του Pluton Travel, Ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη...

  Στέλλα Παυλίδου

  "Το ταξίδι μας ήταν φανταστικό, περάσαμε υπέροχα. Είδαμε απίστευτες εικόνες, μαγευτικά τοπία και γνωρίσαμε μια...

  Βασίλης & Χριστίνα

  "Όλα υπέροχα, άψογη εξυπηρέτηση , μαγικό ταξίδι" 🙏🥰Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε....

  Αντωνία & Ειρηναίος

  "Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, μουσική, γεύσεις, χαμόγελα και όμορφους ανθρώπους! Ευχαριστούμε για το πιο μαγικό...

  Αντρέας & Μαρίνα

  Δημιουργούμε το δικό σας
  tailor-made ταξίδι

  You Dream, We Create
  και σε αυτήν την περίπτωση δημιουργούμε για εσάς ένα πακέτο με εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στο μαγευτικό Μπαλί, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις.

  ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΔΩ
  trip-background-2

  Δημοφιλέστερα Πακέτα