• Τι πρέπει να γνωρίζω πριν ταξιδέψω;
  Επιβάλλετε το ονοματεπώνυμο που δίνεται για να γίνει η κράτηση σας να είναι σύμφωνα με το έγγραφο που θα ταξιδέψετε. (Στα αγγλικά ή με λατινικούς χαρακτήρες). Σε περίπτωση που δώσετε λάθος όνομα οι οποιεσδήποτε οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται από τις αεροπορικές εταιρείες θα σας επιβαρύνουν. Γι’ αυτό καλό είναι να γίνεται ο σωστός έλεγχος για το πώς γράφετε το όνομα σας, στο διαβατήριο ή την ταυτότητα σας.
 • Τι έγγραφα θα πρέπει να έχω μαζί μου πριν ταξιδέψω;
  1. Αεροπορικά εισιτήρια
  2. Διαβατήριο που πρέπει να είναι σε ισχύ (οι κάτοχοι Αγγλικών διαβατηρίων με την σημείωση “Overseas citizen” χρειάζονται οπωσδήποτε βίζα όπου και αν ταξιδέψουν ή ευρωπαϊκή ταυτότητα εάν ταξιδεύετε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όσοι ταξιδεύουν με τις ταυτότητες τους πρέπει να αναφέρεται σε αυτή ότι η ιθαγένεια είναι Κυπριακή).
  3. Άδεια εξόδου χρειάζονται όσοι είναι άνω των 16 χρόνων και δεν έκαναν την στρατιωτική τους θητεία.
  4. Τα παιδιά άνω των 12 χρόνων χρειάζονται το δικό τους διαβατήριο ή ταυτότητα.
  5. Βίζα για χώρες όπως Ρωσία, Λιθουανία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Βραζιλία και Κούβα
 • Πως εκδίδω τη βίζα μου;
  Είναι δική μας ευθύνη να εξασφαλίσουμε θεώρηση διαβατηρίων αν ταξιδεύετε στις οργανωμένες μας εκδρομές με προορισμούς Ρωσία, Λιθουανία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βραζιλία και Κούβα. Νοουμένου ότι θα μας παραδώσετε έγκαιρα τα απαραίτητα έγγραφα. Σε άλλες χώρες, τη βίζα μπορείτε να την εξασφαλίσετε με την άφιξη σας στον προορισμό γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν κενές σελίδες στο διαβατήριο και να έχει ισχύ πέραν των 6 μηνών.
 • Τι ώρα πρέπει να βρίσκομαι στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση;
  Επιβάλλεται να είστε 2 ώρες πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους στο check in της αεροπορικής εταιρείας.
 • Πόσες αποσκευές πρέπει να έχω στο ταξίδι μου;
  Μια αποσκευή και μία χειραποσκευή για τις πλείστες αεροπορικές εταιρίες. Η αποσκευή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 κιλά. Σε κάποιους προορισμούς με εσωτερικές πτήσεις το βάρος της αποσκευής δεν πρέπει να είναι πέραν των 15 κιλών. Η χειραποσκευή πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και βάρος. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας έγκαιρα για να σας ενημερώσουμε για την πολιτική της αερογραμμής όσο αφορά τις αποσκευές. Σημαντικό όσο αφορά την Ευρωπαϊκή οδηγία αναφέρει ότι οι αποσκευές δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 32 κιλά για να μπορούν να μεταφερθούν από τους αχθοφόρους των αεροδρομίων. Στην χειραποσκευή που μεταφέρετε στο αεροσκάφος, απαγορεύονται τα αιχμηρά αντικείμενα, όπως ψαλίδια, νυχοκόπτες, λίμες κλπ, καθώς και υγρά αρώματα, κολόνιες, κλπ, αυτά θα αφαιρεθούν κατά τον έλεγχο. Σας συστήνουμε να τα τοποθετήσετε στην αποσκευή σας.
 • Είμαι άτομο με κινητικά προβλήματα τι ειδικές παροχές έχω
  Το γραφείο μας θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα. Τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και τα ξενοδοχεία παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες. Τα λεωφορεία όμως δεν είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό για να δέχονται αναπηρικές καρέκλες. Οι επιβάτες που χρειάζονται βοήθεια πρέπει να συνοδεύονται από έναν αρτιμελή άτομο.
 • Έχω ασφάλεια ταξιδιού;
  Όχι αλλά αν επιθυμείτε μπορείτε να την προμηθευτείτε από το γραφείο μας. Σε μερικά ταξίδια υπάρχουν και σε κάποια όχι. Παρακαλώ όπως ρώτησετε ποια ομαδικά ταξίδια έχουν ασφάλεια.