06 February 2024

Πώς το όνειρο ενός νεαρού αγοριού να γνωρίσει τον κόσμο, δημιούργησε 30 χρόνια μετά το νούμερο ένα ταξιδιωτικό γραφείο της Κύπρου, με εξειδίκευση στους μακρινούς εξωτικούς προορισμούς, τα οργανωμένα αλλά και customade πολυτελή ταξίδια.

Ο Αντώνης Αντωνίου, ο άνθρωπος που οραματίστηκε, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την κορυφαία σήμερα εταιρεία ταξιδιών στην Κύπρο, την Pluton Travel & Tours, από μικρός αγαπούσε να μαθαίνει για ξένους πολιτισμούς, κι έτσι γεννήθηκε μέσα του η περιπέτεια και η σαγήνη των ταξιδιών.

Ο Αντώνης, γεννήθηκε, μεγάλωσε στην Αμμόχωστο και μετά την τουρκική εισβολή βρέθηκε στη Λάρνακα. Στο σχολείο αγαπούσε ιδιαίτερα την ιστορία και την γεωγραφία από όπου ξεκίνησε και η αγάπη του για την εξερεύνηση του πλανήτη.

Η συγκεκριμένη περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, λίγα χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή, έδωσε χώρο στις τουριστικές μονάδες που προσφυγοποιήθηκαν. Έτσι, ο νεαρός τότε Αντώνης, βίωσε την τεράστια άνθιση του κυπριακού τουρισμού, την ανάπτυξη της Αγίας Νάπας και όλες εκείνες τις επιρροές που δέχτηκε η Κύπρος τη δεκαετία του ’80 από το μεγάλο τουριστικό κύμα. Γίνεται φίλος με τους τουρίστες, ρωτάει για τις χώρες τους, τον πολιτισμό τους και θέλει να μάθει τα πάντα για τις άγνωστες σε αυτόν πατρίδες τους.

Εκείνα τα χρόνια, ο Αντώνης, νεαρός τότε, εργαζόταν στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Έτσι, άρχισε να δέχεται πολύ μεγάλη επιρροή από τους διάφορους τουρίστες που συναντούσε εκεί, κάτι πρωτόγνωρο τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κόσμο της περιοχής.

Τότε, άρχισαν μέσα του να ξυπνούν εκείνες όλες οι μνήμες και τα όνειρα που είχε ως μικρότερος για να εξερευνήσει τον κόσμο και να μάθει τον πολιτισμό άλλων χωρών. Σε αυτό συνέβαλαν και οι ταξιδιωτικές ιστορίες που άκουγε από ένα θείο του καπετάνιο όποτε επέστρεφε στην Κύπρο.

Όταν έφτασε η στιγμή να αποφασίσει τι θα σπουδάσει, δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσει κάτι άλλο πέραν του τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών. Έτσι, βρέθηκε στις Η.Π.Α σπουδάζοντας τουριστικά, διεύθυνση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ. Στην Αμερική κατάφερε να επιλεγεί από κάποια ταξιδιωτικά γραφεία ώστε να κάνει την εκπαίδευσή του. Ένας από τους διευθυντές, σε κάποιο από τα γραφεία που βρέθηκε ήταν Έλληνας. Ο μοναδικός ελληνόφωνος σε εκείνη την ομάδα εκπαιδευόμενων ήταν ο Αντώνης κι έτσι τον διάλεξε για να βρεθεί κοντά του σε ένα μεγάλο γραφείο.

Κι έτσι το κουβάρι της πορείας του άρχισε να ξετυλίγεται στον κόσμο των ταξιδιών. Αρχικά, ξεκίνησε να πηγαίνει ως συνταξιδιώτης σε κάποια ταξίδια για να μάθει την δουλειά. Ταξίδεψε αρχικά στο Περού, την Κόστα Ρίκα και την Αργεντινή νιώθοντας πως ζει το απόλυτο όνειρο. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, μερικά χρόνια μετά άρχισε να εργάζεται στον τουριστικό τομέα, αυτή τη φορά ως διευθυντής σε ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και της Λάρνακας.

Η αρχή του Pluton Travel

Το 1994, ένα περιστατικό τον έβαλε στον τομέα των ταξιδιωτικών γραφείων, κάτι που αγαπούσε ιδιαίτερα. Έτσι, σταδιακά, μπήκε στον χώρο των ταξιδιών κι αυτό που ονειρευόταν κι αγαπούσε ως παιδί, δεν γινόταν απλά πραγματικότητα αλλά το επάγγελμά του.

Έτσι, άρχισε η αναζήτηση ενός πρωτότυπου ονόματος για το ταξιδιωτικό γραφείο. Η νομοθεσία εκείνα τα χρόνια όριζε πως κάποιος μπορούσε να επιλέξει ως όνομα της επιχείρησής του είτε το ονοματεπώνυμό του είτε κάποιο όνομα εμπνευσμένο από την μυθολογία ή την αρχαία ιστορία της Κύπρου.

Ο Αντώνης δεν κατάφερε να βρει κάτι να του αρέσει ενώ δεν θεωρούσε το Αντώνης Αντωνίου πιασάρικο όνομα για ένα νέο ταξιδιωτικό γραφείο. Ξαφνικά, όμως, ήρθε η ιδέα του μακρινού Πλανήτη Πλούτωνα, που θα παρέπεμπε συνειρμικά στα υπερπόντια και μακρινά ταξίδια από τη μία και από την άλλη θα ικανοποιούσε τη νομοθεσία αφού ήταν το όνομα του αρχαίου θεού Πλούτωνα που ήταν η προσωποποίηση της έννοιας του πλούτου και της αφθονίας, προσέφερε αγαθά στους ανθρώπους και ταυτόχρονα ήταν και ο άρχοντας του Κάτω Κόσμου, του άγνωστου κόσμου.

Έτσι, 30 χρόνια πριν, το 1994 το ταξίδι του μικρού ταξιδιωτικού γραφείου ξεκινούσε δειλά-δειλά με το πρώτο του γραφείο στην επαρχία, αργότερα στη Λάρνακα ενώ το 2019 το Pluton Travel άνοιξε ένα δεύτερο, μοντέρνο γραφείο στη Λευκωσία.

Ταξιδιωτικός trend setter

Όλα αυτά τα χρόνια, το Pluton Travel & Tours έμαθε τους Κύπριους να ταξιδεύουν, έγινε συνώνυμο των customade γαμήλιων ταξιδιών, ταυτίστηκε με τα επιτυχημένα κατά παραγγελία και οργανωμένα ταξίδια με γκρουπ σε μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς, έκανε trend πολύ γνωστές σήμερα αγαπημένες περιοχές του κόσμου όπως τις Μαλδίβες, το Μπαλί και τις Σεϋχέλλες ενώ μόλις τελευταίως την μαγευτική Σρι Λάνκα. Ένα ταξιδιωτικό γραφείο πραγματικός trend setter που ξεκίνησε ήδη να μας παρουσιάζει οργανωμένα ταξίδια για χώρες της Αφρικής ενώ δεν λείπουν οι προορισμοί της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Το success story αυτών των τριών δεκαετιών του Pluton Travel έχεις ως κοινό παρονομαστή της τη γνώση. Κάθε ταξίδι, κάθε προορισμός που προτείνεται η ομάδα της εταιρείας έχει ήδη ταξιδέψει εκεί από πριν, έχει γνωρίσει και έχει μάθει τα πάντα. Πρώτιστος στόχος του Pluton Travel, πέραν του να ικανοποιήσει τον κάθε πελάτη του είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας του. Γι’ αυτό, σε ολόκληρο τον πλανήτη η εταιρεία έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς και συνεργασίες με ντόπιους ιθύνοντες οι οποίοι ανά πάσα στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των ταξιδιωτών της.

Μία εταιρεία που έφτασε στην κορυφή με όραμά της να ταξιδέψει, να αγαπήσει, να μάθει, γευτεί, να βιώσει την περιπέτεια, την κουλτούρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε χώρας. Μία εταιρεία που βασίζεται στους ανθρώπους της, την σπουδαία ομάδα που βρίσκεται σε Λάρνακα και Λευκωσία που παθιάζεται με τα ταξίδια και εργάζεται μεθοδικά για να δημιουργεί τα καλύτερα οργανωμένα πακέτα ταξιδιών, να βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της και να στηρίζει τις προσπάθειες του διευθυντή της Pluton Travel Αντώνη Αντωνίου.

Η ψυχή της δυναμικής ομάδας του Pluton Travel είναι μία: η Ιβελίνα Αντωνίου, στην οποία οφείλεται η επιτυχία της οργάνωσης των γαμήλιων ταξιδιών της Pluton Travel. Η Ιβελίνα, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των μακρινών και εξωτικών γαμήλιων ταξιδιών γίνεται στενός συνεργάτης και φίλη κάθε ζευγαριού στην προσπάθεια δημιουργίας και οργάνωσης του ιδανικότερου γαμήλιου ταξιδιού.

Το success story της Pluton Travel είναι αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης ομάδας με επικεφαλής τον Αντώνη Αντωνίου που συνεχίζει να ονειρεύεται νέα ταξίδια και προορισμούς μαζί με το στήριγμά του την Ιβελίνα.

Το όνειρο της εταιρείας και του διευθυντή της Αντώνη Αντωνίου να ταξιδέψει τον κόσμο, σήμερα γίνεται όνειρο των πελατών της, κι έτσι το Pluton Travel με την πείρα και την τεχνογνωσία του πραγματοποιεί τα όνειρά σας!

Δημιουργούμε το δικό σας tailor-made ταξίδι

You Dream, We Create
και σε αυτήν την περίπτωση δημιουργούμε για εσάς ένα πακέτο με εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε σε κάθε προορισμό, σύμφωνα σύμφωνα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις. Συμπληρώστε στη φόρμα επικοινωνίας όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζουμε!

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΔΩ