Μαρόκο
Μαρόκο
“Στις 25/02 η ομάδα μας με ακόμη 14 Pluton Travelers και την αρχηγό αποστολής, Στέλλα Γεωργιάδου, αναχώρησε για ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Αφρικής, το Μαρόκο, για μια μοναδική εμπειρία ζωής.
Την πρώτη μέρα η ομάδα μας ξεναγήθηκε στους ιστορικούς δρόμους μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις του Μαρόκο, τη Καζαπλάνκα, όπου επισκέφθηκε τα παλαιότερα και σημαντικότερα σημεία της πόλης και έμαθε την ιστορία της. Λίγο πριν βραδιάσει, οι ταξιδιώτες μας μαζί με τους συνεργάτες μας τελείωσαν την ξενάγηση τους σε ένα από τα παλάτια της πρωτεύουσας της χώρας και σημαντικό κέντρο διοίκησης, τη πόλη Ραμπάτ.
Την επόμενη μέρα οι Pluton Travelers επισκέφθηκαν όλοι μαζί την πόλη Μένκες ή αλλίως “Μαροκινές Βερσαλλίες” και πέρασαν από διάφορα αξιοθέατα ορόσημο της περιοχής όπως την αρχαία Ρωμαϊκή πόλη Volubilis. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι ταξιδιώτες μας μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες μας απόλαυσαν ένα παραδοσιακό γεύμα παρέα και τερμάτισαν την εκδρομή τους στη πόλη Φεζ.
Το επόμενο πρωί όλοι οι ταξιδιώτες της ομάδας μας ξεναγήθηκαν στη πόλη Φεζ, την αρχαιότερη πολιτιστική πόλη του Μαρόκο, και επισκέφθηκαν τη μεσαιωνική Μεδίνα καθώς επίσης και το Μαυσωλείο του Moulay Idriss όπου έβγαλαν ομαδικές αναμνηστικές φωτογραφίες και τελείωσαν την ξενάγηση τους με ακόμη ένα παραδοσιακό γεύμα παρέα πριν αναχωρήσουν για την περιοχή Fez Jdid.
Τη πέμπτη μέρα η ομάδα ταξίδεψε στο Μαρακές και απόλαυσε το μεσημεριανό της στη περιοχή του Beni Mellal. Οι Pluton Travelers πέρασαν το υπόλοιπο της μέρας τους μαζί περνώντας αξέχαστες στιγμές αφού έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα.
Οι ταξιδιώτες μας περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μαρακές, την αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκο γνωστή και ως «Μαργαριτάρι του Νότου». Επισκέφθηκαν όλοι μαζί τους διάσημους κήπους Jardin Majorelle και απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο της πόλης. Κατά το απόγευμα περπάτησαν τους γραφικούς δρόμους του Μαρακές και παρακολούθησαν παρέα τα ατέλειωτα μαγευτικά shows των γητευτών φιδιών στη πλατεία των θαυμάτων ή αλλιώς Τζεμάα ελ Φνα.
Την έβδομη μέρα του ταξιδιού η ομάδα κατευθύνθηκε στη παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα ή “κόσμημα του Ατλαντικού” και είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια βόλτα στο αλιευτικό λιμάνι και στη παραλία της περιοχής, να αγοράσει αναμνηστικά από τις υπαίθριες παραδοσιακές αγορές και να περιπλανηθεί στα στενά δρομάκια της Μεδίνα. Η παρέα των ταξιδιωτών μας αποφάσισε να περάσει τη τελευταία της βραδιά στο Μαρόκο διασκεδάζοντας στο εστιατόριο Palais Jad Mahal με παραδοσιακά εδέσματα και πολλή μουσική και άφθονο χορό.
Το ταξίδι της ομάδας μας έφτασε στο τέλος του με μια τελευταία εκδρομή στη Κοιλάδα Ουρίκα και μετέπειτα αναχώρησαν για το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής.
Οι Pluton Travelers έγιναν μια όμορφη παρέα και δημιούργησαν μαζί μοναδικές και αξέχαστες αναμνήσεις από αυτό το μαγευτικό ταξίδι στο Μαρόκο.
Αν επιθυμείτε κι εσείς να ζήσετε αυτή την εμπειρία μαζί μας , στείλτε μας email στο [email protected] ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.
Pluton Travel & Tours,
YouDreamWeCreate”