Ινδία: Χρυσό Τρίγωνο

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider
| Οργανωμένο γκρουπ

Ινδία: Χρυσό Τρίγωνο

Μια μικρή ομάδα με 10 Pluton Travelers εχοντας αρχηγό αποστολής την Πωλίνα Μιχαήλ από το γραφείο μας, ταξίδεψαν στην Ινδία σ’ ένα εννιαήμερο ταξίδι, ζώντας μια μοναδική εμπειρία ζωής. Από το πρώτο λεπτό η ομάδα έδεσε και ξεκίνησε με την καλύτερη διάθεση ανυπομονώντας να γνωρίσει την πολύχρωμη Ινδία!

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 14/04 με πτήση από Λάρνακα μέσω Ντουμπάι, φτάνοντας στο Δελχί στις 15/04. Μετά την άφιξη, την παραλαβή από τους τοπικούς μας συνεργάτες και την ξεκούραση στο ξενοδοχείο, οι ταξιδιώτες άρχισαν τις ξεναγήσεις τους στην πόλη του Δελχί. Η πρώτη ξενάγηση ήταν στο Qutab Minar, το πολύ γνωστό και μεγαλοπρεπή τζαμί με 73 μέτρα ύψος, ενώ η δεύτερη στο ναό Bangla Sahib Gurudwara με τον χρυσό θόλο όπου έζησαν μια ινδουιστική τελετή και ήρθαν σε επαφή με το τοπικό στοιχείο καθώς πλήθος κόσμου και πλανοδίων βρίσκονταν στην περιοχή. Με το πέρας της ξενάγησης η ομάδα γευμάτισε στο ξενοδοχείο και ξεκουράστηκε μέχρι την επόμενη μέρα.

Τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, η ομάδα επισκέφθηκε τον επιβλητικό ναό Akshardham, ένα κόσμημα της περιοχής με μεγάλη αυλή, τείχη και λίμνη. Οι ταξιδιώτες εντυπωσιάστηκαν από το σκηνητικό που αντίκρυσαν. Στη διάρκεια της ξενάγησής τους παρακαλούθησαν μια πεντάλεπτη ινδουιστική τελετή και γνώρισαν την ιστορία πίσω από την ινδουιστική θρησκεία . Με το τέλος της ξενάγησης η ομάδα επιβιβάστηκε στο λεωφορείο για την Άγκρα, ένα ταξίδι διάρκειας 3-4 ωρών από το Δελχί. Στο ενδιάμεσο έκαναν στάση για φαγητό και ξεκούραση και συνέχισαν φτάνοντας στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα η ομάδα παρακολούθησε ένα εντυπωσιακό show στο οποίο περιγραφόταν η ιστορία δημιουργίας του Taj Mahal, η οποία τους προετοίμασε για την επίσκεψή τους την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα η ομάδα ξύπνησε πολύ νωρίς, καθώς στις 06:00 το πρωί αναχώρησε για το Taj Mahal ώστε να το θαυμάσουν με την ανατολή του ήλιου. Η όψη του μοναδικού μνημείου εντυπωσίασε τους Pluton Travelers, αφού είναι ένα μνημείο ανυπολόγιστης ομορφίας. Με το τέλος της ξενάγησης η ομάδα επέστρεψε στο ξενοδοχείο για το πρωινό και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Baby Taj, τη μικρογραφία του Taj Mahal, αλλά και στο Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα. Λίγο μετά το μεσημέρι οι ταξιδιώτες επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου ξεκουράστηκαν.

Η τέταρτη μέρα του ταξιδιού περιλάμβανε τη μεταφορά της ομάδας στην πόλη της Jaipur, αφού πρώτα επισκέφθηκαν την εγκαταλελειμμένη πόλη της Fatehpur Sikri, ένα από τα πολιτιστικά μνημεία της Ουνέσκο. Φτάνοντας στη Jaipur η ομάδα έζησε στιγμές χαλάρωσης στο καφέ The Chai Bagh, απολαμβάνοντας καφέδες και τσάι. Το βράδυ επέστρεψε στο ξενοδοχείο, τακτοποιήθηκε, γευμάτισε και ξεκουράστηκε για την επόμενη μέρα.

Η επόμενη μέρα του μοναδικού αυτού ταξιδιού, ξεκίνησε με ξενάγηση στο Amer Fort, το οποίο βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο. Εκεί οι ταξιδιώτες μας ανέβηκαν στο φρούριο με jeep, ζώντας ακόμη μια εμπειρία στην Ινδία! Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Παλάτι της Jaipur γνωρίζοντας ακόμη ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας. Η βόλτα με rickshaw δεν μπορούσε να λείπει από το ταξίδι στην Ινδία δίνοντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να ζήσουν την τοπική κουλτούρα. Στη διάρκεια της βόλτας σταμάτησαν έξω από το Χαβά Μαχάλ, γνωστό και ως ”Παλάτι των Ανέμων”, για μερικές φωτογραφίες και συνέχισαν τη διαδρομή. Στο σημερινό πρόγραμμα το γραφείο μας φρόντισε οι ταξιδιώτες να επισκεφθούν ένα ιδιωτικό σχολείο-ορφανοτροφείο της πόλης όπου γνώρισαν τα παιδάκια που φοιτούν εκεί και τους πρόσφεραν διάφορα γλυκά. Ήταν μια μοναδική και συγκινητική εμπειρία. Όλη η ομάδα ένιωσε πρωτόγνωρα συναισθήματα, νιώθοντας τη ψυχή να γεμίσει μέσα από τη μικρή προσφορά προς τα παιδιά και τα όμορφα χαμόγελά τους. Για το τέλος της μέρας ο ξεναγός φιλοξένησε σπίτι του τους Pluton Travelers φέρνοντάς τους σ’ επαφή ακόμη περισσότερο με την ινδική τοπική φιλοξενία δίνοντας τους την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα. Αργότερα επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου γευμάτισαν και ξεκουράστηκαν.

Την έκτη μέρα του ταξιδιού οι ταξιδιώτες μετά το πρωινό επιβιβάστηκαν για την επιστροφή στο Δελχί. Πριν την επιστροφή έγινε μια στάση στο Monkey Temple ένα σύμπλεγμα από αρχαίους Ινδουιστικούς ναούς, όπου υπάρχουν αμέτρητοι πιθήκοι, στους οποίους οφείλεται και το όνομά του ναού. Οι ταξιδιώτες μας παρατήρησαν τους ντόπιους που έκαναν μπάνιο στα ιερά νερά του ναού. Αργά το απόγευμα η ομάδα έφτασε στο ξενοδοχείο του Δελχί, όπου και ξεκουράστηκε.

Η τελευταία μέρα του ταξιδιού περιλάμβανε μια γρήγορη επίσκεψη στο τζαμί Jama και από εκεί επίσκεψη στις τοπικές αγορές. Η βόλτα αυτή έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να ζήσει την κουλτούρα της χώρας γνωρίζοντας τις αγορές της, παρατηρώντας τα προιόντα και τους ανθρώπους της. Επόμενη στάση ήταν ο Lotus Temple, ένας ναός αφιερωμένος σε όλες τις θρησκείες, η Πύλη της Ινδίας, το σπίτι του Προέδρου καθώς και το μνημείο Raj Ghat, χώρος όπου αποτεφρώθηκε ο Μαχάτμα Γκάντι. Τελευταία στάση για το ταξίδι ήταν το απόγευμα της μέρας o πανέμορφος ναός Humayun’s.

Στη διάρκεια των εννέα ημερών η ομάδα πέρασε υπέροχα, αφού είχε δέσει σαν μια οικογένεια. Οι ταξιδιώτες μας έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία στην Ινδία γνωρίζοντας τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τους ανθρώπους τους. Επίσης, γεύτηκαν αμέτρητες γεύσεις των τοπικών φαγητών και γλυκών τους. Από το ταξίδι φυσικά δεν έλειψαν τα αμέτρητα γέλια και τα πειράγματα.

Σας προτείνουμε να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε στην Ινδία σε άλλα οργανωμένα ταξίδια που ετοιμάζουμε. Στείλτε μας email στο [email protected] ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Pluton Travel & Tours,
YouDreamWeCreate

Αγαπημένοι Προορισμοί

offer-img
Κούβα | Οργανωμένα & Ατομικά Ταξίδια


Περισσότερα
offer-img
Κόστα Ρίκα | Οργανωμένα & Ατομικά Ταξίδια


Περισσότερα


offer-img
Ντουμπάι | Οργανωμένα & Ατομικά Ταξίδια


Περισσότερα

Δείτε εδώ όλα τα πακέτα

Τι λένε οι Πελάτες μας

test-anna-antonisnew-yor-kFeatured1
Άννα & Αντώνης

New York – Los Angeles – Las Vegas | Honeymoon


"Ένα ταξίδι ονείρων εκπληρώθηκε με τη καθοδήγηση και τη συνεργασία σας! Μία εμπειρια ζωής που θα μας μείνει αξέχαστη! Προορισμοί υπέροχοι με τόσα πολλά να σου χαρίσουν!"
chara-savvas-cairo-Featured-2
Χαρά & Σάββας

Αίγυπτος: Κάϊρο


"Για μας η επίσκεψη στις πυραμίδες ήταν όνειρο ζωής που χάρη σε σας καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε!"
TEST.INDIA-FEATURED
Οργανωμένο γκρουπ

Ινδία: Χρυσό Τρίγωνο

"Το 2ο group μας στην Ινδία για το Πάσχα του 2023 γνώρισε τη μοναδικότητά της και έζησε μια μοναδική εμπειρία".