full sacreen
Pluton Travel>>Packages>Σρι Λάνκα | Εξωτικός Προορισμός | Οργανωμένο

Σρι Λάνκα | Εξωτικός Προορισμός | Οργανωμένο

 • Διάρκεια: 8 μέρες - 6 βράδια
  Τιμή: από €1645
 • Διάρκεια: 8 μέρες - 6 βράδια
  Τιμή: από €1645


Σύντομα νέες αναχωρήσεις
Με καθημερινές εκδρομές

Φόρμα Ενδιαφέροντος
1η - 2η μέρα: Λάρνακα – Κατουναγιάκε
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σρι Λάνκα με ενδιάμεσο σταθμό στη Ντόχα. Άφιξη και υποδοχή από τους τοπικούς μας συνεργάτες με παραδοσιακές γιρλάντες από λουλούδια. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Κολόμπο (Νεγκόμπο) και στο ξενοδοχείο μας. Το Κολόμπο είναι η εμπορική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και σημαντικό λιμάνι ενώ αποτελεί μια ωραία συγχώνευση όλων των αποχρώσεων και πολιτισμών σε αυτόν τον παράδεισο. Αυτή η κομψή μητρόπολης συγκεντρώνει τις πολλές όψεις αυτού του νησιωτικού έθνους. Τακτοποίηση, χαλάρωση και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Ανουραντχαπούρα – Eθνικό πάρκο Wilpattu – Ναός Sri Maha Bodhi – Ναοί Ruwanweli Dagobah και Isurumuniya
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με προορισμό την Ανουραντχαπούρα. Μια πόλη που σήμερα περιορίζεται στα γραφικά της ερείπια, ήταν το επίκεντρο του πολιτισμού της χώρας κατά την διάρκεια του μεσαίωνα. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε ένα μοναδικό σαφάρι με jeep 4×4 στο εθνικό πάρκο Wilpattu. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας που είναι γνωστό για τους ελέφαντες, τις λεοπαρδάλεις, τα ελάφια, τις αρκούδες και τους γιγαντιαίους κροκόδειλους που φιλοξενεί. Σπάνια θα συναντήσει κανείς και κοπάδια από παγώνια, πελαργούς, αγριόκοτες καθώς και ένα είδος λεμούριων τους λεγόμενους mongooses. Επόμενος μας σταθμός ο ναός Sri Maha Bodhi, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο εν ζωή δέντρο του κόσμου. Πρόκειται για μια ιερή συκιά που βρίσκεται στους κήπους Mahamewna. Λέγεται ότι στο δεξί κλαδί του που βρίσκεται στα νότια διαλογιζόταν ο λόρδος Βούδας. Φυτεύτηκε το 249 π.Χ. και είναι το γηραιότερο δέντρο στον κόσμο του οποίου γνωρίζουμε την ημερομηνία φύτευσης του. Σήμερα είναι ένας από τους ιερότερους χώρους Βουδισμού στην Σρι Λάνκα αλλά και για τους βουδιστές ολόκληρου του κόσμου. Στο τέλος της σημερινής μας μέρας θα επισκεφτούμε τους ναούς Ruwanweli Dagobah και Isurumuniya. Η στούπα αυτή θεωρείτε μια από τις πιο εντυπωσιακές και ποιοτικές αρχιτεκτονικές που έχουν γίνει σε ναούς της χώρας και αποτελεί ακόμη ένα ιερό σημείο για τους βουδιστές ολόκληρου του κόσμου. Πρόκειται για ένα από τα ψηλότερα μνημεία ολόκληρου του κόσμου ύψους 103 μέτρων και με περίμετρο 290 μέτρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Ανουραντχαπούρα, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η μέρα: Σιγιρίγια – Πλοναρούα – Θεραπεία σώματος Ayuverda
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το 8ο θαύμα του κόσμου Σιγιρίγια. Πρόκειται για ένα φρούριο σε ένα βράχο και αποτελεί ένα σπάνιο κόσμημα ανάμεσα στους πολλούς θησαυρούς της Σρι Λάνκα. Οι διάσημες τοιχογραφίες του φρουρίου με τα ζωηρά χρώματα, τα λουλούδια κοσμούν τα αρχαία ερείπια. Επόμενος μας σταθμός η 2η αρχαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα Πλοναρούα κατά τον 10ο αιώνα. Μια πόλη που συναρπάζει τον επισκέπτη της αφού αντικατοπτρίζει την ένδοξη ιστορία της χώρας. Κάποτε ήταν η δεύτερη μεσαιωνική πόλη της χώρας με πανέμορφα γραφικά τοπία αρχαιολογικής σημασίας όλα καλά διατηρημένα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε ενα σπα για μια θεραπεία Ayurveda, όπου θα βρείτε aρχαίες ιατρικές θεραπείες και μασάζ με έλαια, ατμόλουτρα και λουτρά βοτάνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα: Κάντι – Ναός Dambulla – Ματάλε – Ναός του δοντιού – Βραδινή παράσταση
Μετά το πρόγευμα μας αναχωρούμε για την πόλη Κάντι. Πρώτος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης ο ναός Dambulla. Πρόκειται για ένα ναό που βρίσκεται στη σπηλιά ενός βράχου. Ένας πολύπλοκος ναός που βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου λόφου στα σύνορα της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα οκτώ αξιοθέατα της Σρι Λάνκα που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Ένας ναός γνωστός για τα μοναδικά αγάλματά του καθώς επίσης και για τις τεράστιες τοιχογραφίες τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον κήπο με τα μπαχαρικά και τα βότανα στη περιοχή Ματάλε. Μπαχαρικά που αρχαιότερα ήταν περιζήτητα σε όλο τον κόσμο πέρα από την Σρι Λάνκα. Ένα νησί που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κατέχει προνομιακή θέση στις παγκόσμιες αγορές μπαχαρικών αφού καταφέρνει να παράγει μπαχαρικά υψηλής ποιότητας. Επόμενος μας σταθμός ο ναός του δοντιού στην πόλη Κάντι. Ένας ναός που αποτελεί το καμάρι των Βουδιστών της Σρι Λάνκα και ολόκληρου του κόσμου. Ο ναός παλάτι βρίσκεται στη μέση μιας τάφρου, ενώ η χρυσή του στέγη μοιάζει να είναι άσπρη με την αντανάκλαση του ήλιου. Πλήθος πιστών επισκέπτεται τον ναό για προσκύνημα έχοντας μαζί τους άνθη από λωτούς. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε μια παραδοσιακή παράσταση με τοπικούς χορευτές να αναπαριστούν δραματικές κινήσεις από πουλιά και ζώα με ενδυμασίες με έντονα χρώματα που μοιάζουν να ζωντανεύουν με την κίνηση των χορευτών αλλά και τους ήχους. Μια εμπειρία με άριστη απόδοση από τους χορευτές που θα σας μυήσει στην κουλτούρα του τόπου και που σίγουρα δεν πρέπει να χάσει κανένας ταξιδιώτης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Κάντι, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα: Νουβάρα Ελίγια – Φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη Νουβάρα Ελίγια που ονομάστηκε “η μικρή Αγγλία της Σρι Λάνκα” βρίσκεται στους πυκνούς, ομιχλώδεις λόφους του παραδεισένιου αυτού νησιού. Η αποικιακή ατμόσφαιρα παραμένει διατηρημένη, μοιάζει με μια βρετανική ύπαιθρο γεμάτη με τριανταφυλλιές, φράχτες και μπανγκαλόου με κόκκινη στέγη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις φυτείες και το εργοστάσιο τσαγιού. Το τσάι της Σρι Λάνκα, γνωστότερο ως τσάι Κεϋλάνης (ceylon tea), έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό μέσα από αιώνες, για την ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση του. Η παραγωγή τσαγιού του νησιού ποικίλλει ανάλογα με τη γεύση, την ποιότητα, το χαρακτήρα και την εμφάνιση που βασίζονται στην καλλιεργούμενη περιοχή. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα: Νουβάρα Ελίγια – Κολόμπο
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Κολόμπο. Συνοπτική ξενάγηση και αργότερα ελεύθερο υπόλοιπο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
8η μέρα: Κολόμπο - Λάρνακα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και παραλαβή για την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Λάρνακα. Ένα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του.

Παλαιότερα ονομαζόταν Κεϋλάνη και βρίσκεται στα νότια της Ινδίας. Σήμερα ονομάζεται Σρι Λάνκα και μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Διαμάντια και ζαφείρια έχουν προορισμό τη χώρα του τσαγιού και της κανέλας. Οι χαμογελαστοί κάτοικοι, οι παραδοσιακές πολύχρωμες ψαρόβαρκες και οι παραλίες συνθέτουν ένα ανερχόμενο εξωτικό προορισμό. Εδώ θα συναντήσετε περισσότερους ελέφαντες παρά γάτες και σίγουρα κάπου θα συναντήσετε ακόμη και λεοπαρδάλεις. Ανάμεσα στο ατελείωτο πράσινο των βουνών και των πεδιάδων τσαγιού τις οποίες μπορείτε να διασχίσετε με το τραίνο θα ανακαλύψετε κρυμμένη την ομορφιά ενός παραμυθένιου κόσμου. Για τους λάτρεις της θάλασσας και του σερφινγκ η Σρι Λάνκα είναι ο καλύτερος τόπος για εκμάθηση του αθλήματος. Τα κύματα είναι ήπια ιδανικά για τους πρωτάρηδες. Ενώ οι παραλίες που προσφέρονται για βουτιές και χαλάρωση είναι αμέτρητες.

Χρήσιμες Ταξιδιωτικές Πληροφορίες
Σε όλα τα ταξίδια που αφορούν μακρινούς προορισμούς το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει ισχύ πέραν των 6 μηνών μετά από το ταξίδι σας. Δείτε το σχετικό έντυπο.
Σρι Λάνκα - Συνδυασμός Ταξιδιού Η Σρι Λάνκα μπορεί να συνδυαστεί με επέκταση στις εξωτικές Μαλδίβες. Ζητήστε από εμάς περισσότερες πληροφορίας.
Καιρός Το κλίμα της χώρας είναι τροπικό αφού βρίσκεται πολύ κοντά στον Ισημερινό. Επομένως οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορεί να βρέξει και καλό είναι να αποφύγετε τους Μουσώνες γι’ αυτό επιλέξετε να ταξιδέψετε στη χώρα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.
Γλώσσα αγγλικά είναι επίσημη γλώσσα του κράτους μαζί με την Σιναλέζικη και Ταμίλ γλώσσα.
Νόμισμα Ντονγκ (VND) Το νόμισμα της χώρας είναι το Ρούπια Σρι Λάνκα (LKR). Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και με ασφάλεια της πιστωτικές σας κάρτες για όποιαδήποτε συναλλαγή.

Πτήσεις

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΦΙΞΗ
ΛάρνακαΝτόχα20:5000:50 (+1)
ΝτόχαΚολόμπο02:1009:55
ΚολόμποΝτόχα11:2514:00
ΝτόχαΛάρνακα15:2519:45

Τιμοκατάλογος: τιμή ανά άτομο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΤΡΙΚΛΙΝΟΔΙΚΛΙΝΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
Αναμένονται€1645€1695€2175

Ξενοδοχεία του προγράμματος

ΠΟΛΗΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Colombo Cinnamon Grand Hotel 5* or similar
AnuradhapuraPalm Garden Village Hotel 4* or similar
SigiriyaAliya Resort & Spa 4* Hotel/ Paradise Resort & Spa 4* or similar
KandyCinnamon Citadel Hotel 4* or Mahaweli Reach Hotel 4* or similar
Nuwara EliyaSt. Andrews Hotel 4*/ Araliya Green Hills Hotel 4* or similar

Διατροφή Ξενοδοχείων

ROBBHBFBALL INCLUSIVE
Χωρίς πρόγευμαΜε πρόγευμαΜε πρόγευμα και ένα γεύμαΜε όλα τα γεύματα, χωρίς ποτάΜε όλα τα γεύματα και ποτά
Για όλα τα ξενοδοχεία: Check in: 14:00 μ.μ - Check out: 12:00 μ.μ.
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Σρι Λάνκα – Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Qatar Airways
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μία αποσκευή 30kg και μία χειραποσκευή 7kg ανά άτομο
 • Μεταφορές από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο και αντίστροφα
 • Εισιτήρια τρένου
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* του προγράμματος στο Κολόμπο, με πρόγευμα
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* του προγράμματος στην Anuradhapura, με δείπνο και πρόγευμα
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* του προγράμματος στην Sigiriya, με δείπνο και πρόγευμα
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* του προγράμματος στην Kandy, με δείπνο και πρόγευμα
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* του προγράμματος στην Nuwara Eliya, με δείπνο και πρόγευμα
 • Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Εισιτήρια εισόδων για τα μνημεία/αξιοθέατα: Willpathuwa National Park, Anuradhapura Sri Maha Bodhi Temple, Isurumuniya Temple, Ruwanweli Stupa, Plonnaruwa, Sigiriya Rock Fortress, Kandy Tooth Relic Temple, Cultural Show, Elephant Orphanage, Peradeniya Garden
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας
 • Jeep για σαφάρι
 • Θεραπεία Ayurveda
 • ΔΩΡΟ rock photo frame από το γραφείο μας
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
 • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται
 • Έκδοση Βίζας $35 (Αναλαμβάνουμε την διευθέτηση της Visas για εσάς εάν το επιθυμείτε)
 • Επιπρόσθετες προαιρετικές εκδρομές
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια, την οποία σας συστήνουμε να κάνετε με το κλείσιμο του πακέτου σας για να έχετε πλήρης κάλυψη. Δείτε εδώ!
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Προσωπικά έξοδα
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο περιλαμβάνονται ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
Έντυπα
Τουριστικός Οδηγός (En) Download pdf
Προαιρετικές εκδρομές Download pdf
Ένθετο Περιοδικού Download pdf
Προαιρετικές εκδρομές Download pdf
Ένθετο Περιοδικού Download pdf
Reference Code :

OT-SRILANKA

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.


Reference Code :

OT-SRILANKA

Τι είπαν οι φίλοι μας