full sacreen
Pluton Travel>>Packages>Αυτοκρατορικό Μαρόκο | Καλοκαίρι – Φθινόπωρο 2021 | Οργανωμένο Ταξίδι

Αυτοκρατορικό Μαρόκο | Καλοκαίρι – Φθινόπωρο 2021 | Οργανωμένο Ταξίδι

 • Διάρκεια: 9 μέρες - 7 βράδια
  Τιμή: από €1185
 • Διάρκεια: 9 μέρες - 7 βράδια
  Τιμή: από €1185


Εγγυημένες Αναχ.: 18/6, 23/7, 16/7, 30/7, 6/8, 13/8, 20/8, 27/8, 24/9, 22/10
Ξεναγήσεις σε Καζαμπλάνκα – Μεκνές – Φεζ – Ραμπάτ – Μαρακές – Essaouira
2 γεύματα καθημερινά
Εμπειρος Αγγλόφωνος συνοδός/ξεναγός

Φόρμα Ενδιαφέροντος
1η μέρα: Λάρνακα - Μαρακές - Καζαμπλάνκα (μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
Το ταξίδι ξεκινάει με αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και προορισμό το Μαρόκο και την πόλη της Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Μαρακές θα σας παραλάβει ο τοπικός μας συνεργάτης για την μεταφορά σας στην Καζαμπλάνκα. Άφιξη και τακτοποίηση στον χώρο διαμονής σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η μέρα: Ξενάνγηση Καζαμπάνκας & Μέκνες – άφιξη στο Φεζ (Περιλαμβάνεται)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην πόλη της Καζαμπλάνκα, την εμπορική πρωτεύουσα του Μαρόκο. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της πόλης, την περιοχή Habous, την πλατεία αφιερωμένη στο τέως βασιλιά του Μαρόκο του Μοχάμεντ του πέμπτου καθώς επίσης και την περιοχή Anfa, την παλαιότερη περιοχή της Καζαμπλάνκα. Επιπλέον, θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι καθώς επίσης και το επιβλητικό τζαμί Hassan II.

Μετά το πέρας της ξενάγησης στην Καζαμπλάνκα αναχωρούμε για την πόλη Μένκες γνωστή ως «Μαροκινές Βερσαλλίες», η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από τον Ισμαήλ Ιμπν Σαρίφ. Θα δούμε την πιο διατηρημένη πύλη του Μαρόκο το Μπαμπ Μανσούρ, τους βασιλικούς στάβλους καθώς επίσης και την Εβραϊκή περιοχή της πόλης. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την πόλη Φεζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα: Φεζ - Ξενάγηση Πόλης (Περιλαμβάνεται)
Πρόγευμα και η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη πόλη Φεζ, την αρχαιότερη πολιτιστική και πνευματική πόλη του Μαρόκο. Ξεκινούμε με επίσκεψη στη μεσαιωνική Μεδίνα στο τζαμί Καραουίνε το οποίο θα θαυμάσουμε εξωτερικά καθώς επίσης και το περίφημο σιντριβάνι Νετζαρίνε. Θα επισκεφθούμε επίσης το Attarine Medersa ή το Bou Anania Medersa καθώς επίσης και τοι Μαυσωλείο του Moulay Idriss. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό. Αμέσως μετά συνεχίζουμε με επίσκεψη στο παζάρι της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

*Το βράδυ, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους σε παραδοσιακό εστιατόριο στην Μεδίνα με παραδοσιακούς χορούς. (Προαιρετικά)
4η μέρα: Φεζ – Ξενάγηση ιερής πόλης του Moulay Idriss, ρωμαϊκής πόλης Volubilis & Ραμπάτ – άφιξη στο Μαρακές (Περιλαμβάνεται)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μαρακές. Καθοδόν θα πραγματοποιήσουμε στάση στην ιερή πόλη του Moulay Idriss καθώς επίσης και στην ρωμαϊκή πόλη Volubilis. Επόμενη στάση στο Ραμπάτ, την διοικητική πρωτεύουσα του Μαρόκο εκεί όπου θα δείτε το παλάτι (Mechouar), την Κάσμπα της Ουντάγια, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ του πέμπτου καθώς επίσης και το τζαμί Hassan Tower. Προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα για όσους επιθυμούν προτού αναχωρήσουμε για το Μαρακές. Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα: Μαρακές - Ξενάγηση πόλης (Περιλαμβάνεται)
Μαρακές, η δεύτερη παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκο γνωστή ως «Μαργαριτάρι του Νότου». Κατά την τους τάφους του Σαάδικου, την Κουτουμπία, το Παλάτι Μπαχία, τους κήπους Μενάρα και το μουσείο Dar Si Said. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τους γραφικούς δρόμους του Μαρακές που περιστρέφονται και την πλατεία Τζεμάα ελ Φνα ή αλλιώς την πλατεία των θαυμάτων και την ποικιλία των ατελείωτων διασκεδαστών όπου θα δείτε γητευτές φιδιών με τη διαχρονική τους πείρα να σας διασκεδάζουν. Προαιρετικό δείπνο για όσους επιθυμούν. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
6η μέρα: Μαρακές – Εκδρομή στην Essaouira (Περιλαμβάνεται)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την πόλη Essaouira. Επισκεφθείτε την όμορφη αυτή παραθαλάσσια πόλη και ανακαλύψτε γιατί “το κόσμημα του Ατλαντικού” έχει προσελκύσει επισκέπτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ένα θορυβώδες και δημοφιλές εμπορικό λιμάνι εδώ και αιώνες, η Essaouria έγινε γνωστή στον δυτικό κόσμο όταν ο Orson Welles επέλεξε να κινηματογραφήσει το Othello στα δρομάκια της πόλης το 1949. Εξερευνήστε το αλιευτικό λιμάνι, το Medina, το καλλιτεχνικό συγκρότημα και τις υπαίθριες αγορές που πωλούν τα πάντα, από φρέσκο ψάρι μέχρι τοπική χειροτεχνία. Προστατευμένα από πολλά μικρά νησιά από τις ακτές του Μαρόκου, τα νερά γύρω από το Essaouira παρέχουν ιδανικές συνθήκες αλιείας που αποτελεί βασικό κομμάτι της κουλτούρας της πόλης. Περιπλανηθείτε στους γοητευτικούς δρόμους του αλιευτικού λιμανιού της και σταματήστε στη αγορά ψαριών όπου οι ντόπιοι ψαράδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να πουλήσουν τα αλιεύματα. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας και θαυμάστε τις σειρές των γαλάζιων και λευκών παραθαλάσσιων εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται στα παράλια. Βυθιστείτε στα στενά δρομάκια της Medina του Essaouira, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κυνηγήστε μια καλή συμφωνία στο παζάρι και θυμηθείτε ότι η ανταλλαγή και η διαπραγμάτευση είναι ένας τρόπος ζωής εδώ στο λιμάνι που κάποτε χρησίμευσε ως βασική εμπορική διαδρομή προς το Μαρακές.
7η μέρα: Μαρακές – Ελεύθερη Μέρα - Εκδρομή στην Κοιλάδα Ουρίκα (Προαιρετικά)
Πρόγευμα και ελεύθερο υπόλοιπο. Εμείς προτείνουμε εκδρομή στην Κοιλάδα Ουρίκα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Άτλας και πήρε το όνομα της από τον ποταμό Ουρίκα, που την διαπερνά. Βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Μαρακές, και είναι πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα. Από τα τέλη μάλιστα του 19ου αιώνα έχουν καταγραφεί μια σειρά από ενδιαφέροντα και σπάνια είδη φυτών (π.χ. το Fraxinus Dimorpha κ.α.). Επίσης, εδώ ζει ένα σπάνιο είδος πιθήκου με την ονομασία Macaca Sylvanus, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα γνωστότερα είδη του Παλαιού Κόσμου, που δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμη. Τέλος, η περιοχή κατοικείται από Βερβέρους, που ζουν ακόμη με παραδοσιακό τρόπο και από τη γη. Η συγκεκριμένη κοιλάδα θεωρείται δημοφιλής προορισμός, λόγω των πολλών καταρρακτών και παρά την μικρή απόσταση που την χωρίζει από την κοσμοπολίτικη πόλη, παραμένει παρθένα και αναλλοίωτη.
8η - 9η μέρα: Μαρακές - Λάρνακα (μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
Πρόγευμα και ελεύθερο υπόλοιπο μέχρι το απόγευμα οπόταν και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Μαρακές για την πτήση της επιστροφής. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία ενώ όσοι επιθυμούν να μείνουν επιπλέον ώρα στα δωμάτια τους για να ξεκουραστούν μπορούν να το πράξουν να το ζητήσουν από την reception του ξενοδοχείου. Κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας με ανανεωμένες μπαταρίες γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις από το Μαρόκο.

Το Μαρόκο είναι μια χώρα αυτοκρατορική γεμάτη με ιστορία και εικόνες. Μια χώρα κοντινή με ένα ιδιαίτερα εξωτικό μοτίβο. Στο ταξίδι σας θα εντυπωσιαστείτε από τη πολυχρωμία που επικρατεί, τις μοντέρνες και μεσαιωνικές πόλεις, τους κήπους αλλά και την απέραντη έρημο. Για να νιώσετε τον παλμό που επικρατεί θα πρέπει να αναμιχθείτε στους ρυθμούς της ανατολής περπατώντας και παζαρεύοντας μέσα από τα σούκς, να αναμιχθείτε με τους ντόπιους και να συναντήσετε τα διάφορα παλάτια, τους μυστηριακούς Βερβερίνους και τους Άραβες. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό Μαρόκο.

Με κατεύθυνση από τον Βορρά προς τον Νότο θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες πόλεις όπως είναι το Μαρακές με τα εκπληκτικά παζάρια, την πανέμορφη Καζαπλάνκα που αποπνέει αέρα κοσμοπολίτικο με το τζαμί του Χασάν του Β’ και την ατμοσφαιρική Φεζ με τη μεγαλύτερη και πιο όμορφη μεδίνα. Στην έρημο το τοπίο είναι μαγευτικό με τους αμμόλοφους αλλά και τις πανέμορφες οάσεις που κρύβουν μια μαγευτική ανατολίτικη ομορφιά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρός Το κλίμα που επικρατεί στο Μαρόκο είναι ήπιο, με τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στις ακτές να μην έχουν θερμοκρασίες κάτω από τους 10°C. Στις πόλεις του Νότου και τις εσωτερικές περιοχές το καλοκαίρι είναι πολύ θερμό ενώ θα συναντήσετε βροχές από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Ο πιο καυτός μήνας είναι ο Ιούλιος με θερμοκρασίες άνω των 38℃ και ο ψυχρότερος ο Ιανουάριος με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 4℃. Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Μαρόκο είναι ολόχρονα για τις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ η άνοιξη και το φθινόπωρο για την πόλη.
Γλώσσα Επίσημη γλώσσα του Μαρόκο είναι τα Αραβικά και τα Βερβερικά.
Νόμισμα Το νόμισμα της χώρας είναι το Ντιράμ (MAD). Θα πρέπει να φροντίσετε πριν από το ταξίδι σας για το συνάλλαγμα σας αφού μόνο μερικά μεγάλα τουριστικά καταστήματα μπορεί να σας προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης της πιστωτικής σας κάρτας. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συναλλαγές σας θα πρέπει να γίνονται με μετρητά.

Πτήσεις

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΦΙΞΗ
ΛάρνακαΑθήνα08:0009:45
ΑθήναΜαρακές13:3016:00
ΜαρακέςΑθήνα17:0023:00
ΑθήναΛάρνακα08:1009:50

Τμικατάλογος: Τιμή Ανά Άτομο

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟΠΑΙΔΙ
εώς 12 ετών
1) 4* Premium Hotels Πρόγευμα & Ένα Γεύμα € 1185Κατόπιν ζήτησης Κατόπιν ζήτησης
2)5* Standard Hotels Πρόγευμα & Ένα Γεύμα € 1285Κατόπιν ζήτησης Κατόπιν ζήτησης
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Καζαμπλάνκα – Λάρνακα, με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μία αποσκευή 23kg και μία χειραποσκευή 7kg ανά άτομο
 • Παραλαβή από το αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
 • Παραλαβές και μεταφορές βάση του προγράμματος σε κλιματιζόμενο όχημα


 • ΟΛΕΣ οι εκδρομές του προγράμματος:

 • Ξενάνγηση πόλης στην Καζαμπάνκα
 • Ξενάνγηση πόλης στο Μένκες
 • Ξενάγηση ιερής πόλης του Moulay Idriss
 • Ξενάγηση ρωμαϊκής πόλης Volubilis
 • Ξενάγηση πόλης στο Ραμπάτ
 • Ξενάγηση πόλης στην Essaouira
 • Ξενάγηση πόλης στο Μαρακές


 • Έμπειρος Αγγλόφωνος συνοδός/ξεναγός
 • 7 διανυκτερεύσεις σε 4* ή 5* ξενοδοχείο του προγράμματος ανάλογα με την επιλογή σας με πρόγευμα και 1 γεύμα καθημερινά
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Ασφάλεια ταξιδιού. Μπορούμε να σας προτείνουμε αναβαθμισμένη ασφάλεια ταξιδιού η οποία θα περιλαμβάνει και κάλυψη για τον COVID-19. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Φόροι πόλεων ή/και eco-tax όπου και εάν υπάρχουν οι οποίοι πληρώνονται επί τόπου.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο περιλαμβάνονται ή αναφέρεται ως προτεινόμενο και προαιρετικό
Σημειώσεις
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε ειδικό εκπτωτικό ναύλο και ενδέχεται να αλλάξουν βάση διαθεσιμότητας.
 • Σε όλα τα ξενοδοχεία κατά την άφιξη σας τα δωμάτια δίνονται στις 14:00 μ.μ (check-in) και παραδίνονται κατά την αναχώρηση σας στις 12:00 π.μ. (check-out). Εάν επιθυμείτε να μπείτε πιο γρήγορα ή να μείνετε περισσότερο στο δωμάτιο σας, τότε υπάρχει επιπλέον χρέωση που θα πληρώνεται στη reception του ξενοδοχείου.
 • Σε περίπτωση 2 ή 3 ατόμων με 1 παιδί τα πλείστα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν 3 κρεβάτια, εάν επιθυμείτε 3 κρεβάτι υπάρχει επιπλέον χρέωση με βάση το ξενοδοχείο.
 • Όλες οι εκδρομές εναπόκεινται πάντοτε στους συνεργάτες μας. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών κτλ. για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία μας.
 • Με την κράτησή σας σημαίνει ότι έχετε ελέγξει, μελετήσει τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία που σας προτείνουμε και συμφωνείτε να προχωρήσουμε στην κράτησή τους.
 • Σημαντικές Σημειώσεις για Ασφάλεια Ταξιδιού:
  1- Είναι αποκλειστική ευθύνη του πελάτη να ενημερωθεί για τις πρόνοιες της ασφάλειας ταξιδιού σε περίπτωση περιλαμβάνεται στο πακέτο ή σε περίπτωση που προτεθεί μετά.
  2- Σε περίπτωση που ο πελάτης θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει η ασφάλεια, η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή του πελάτη και ασφαλιστικής εταιρίας και όχι μεταξύ του Pluton Travel και της ασφαλιστικής εταιρίας
  3- Το Pluton Travel δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρία δεν εγκρίνει οποιαδήποτε αποζημίωση την οποία θα διεκδικήσει ο πελάτης
 • Η κράτησή σας θεωρείται έγκυρη εφόσον μας στείλετε αντίγραφα των διαβατηρίων σας, υπογράψετε την σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού (επισυνάπτεται στο κάτω μέρος του πακέτου) και καταβληθεί προκαταβολή το 40% του ποσού.
 • Η εξόφληση του πακέτου γίνεται με 3 άτοκες δόσεις. Η τελευταία δόση πρέπει να καταβάλλεται το αργότερο 30 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης.
 • Μετά την εξόφληση και έκδοση του πακέτου δεν είναι δυνατή η ακύρωσή του χωρίς τα αντίστοιχα ακυρωτικά (τα οποία μπορεί να είναι μέχρι και 100%) σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τους ειδικούς ναύλους που έχουμε για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων από τις αεροπορικές εταιρείες και τους συνεργάτες μας του εξωτερικού.
 • Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές στις ημερομηνίες – αλλαγές ονομάτων μετά από την έκδοση των εισιτηρίων δεν είναι εφικτές. Οποιαδήποτε αλλαγή ή και ακύρωση θα πρέπει να ζητείται εγγράφως (μέσω email ή φαξ).
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε όποιαδήποτε χώρα ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε. Σε όποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται άμεση ανανέωση του διαβατηρίου σας!
Έντυπα
Σύμβαση Οργανωμένου Ταξιδιού (New - 2020) Download pdf
Morocco Tours (Greek - web) Download pdf
Reference Code :

MOR-AUT-20

  Φόρμα Ενδιαφέροντος

  Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.


  Reference Code :

  MOR-AUT-20

  Τι είπαν οι φίλοι μας