full sacreen
Pluton Travel>>Packages>Πανόραμα Μαρόκο | Ταξίδι Περιπέτειας *SOLD OUT

Πανόραμα Μαρόκο | Ταξίδι Περιπέτειας *SOLD OUT

 • Διάρκεια: 9 μέρες – 7 βράδια
  Τιμή: €1890
 • Διάρκεια: 9 μέρες – 7 βράδια
  Τιμή: €1890


Μοναδική Αναχώρηση: 23/03/19
Αρχηγοί Αποστολής Αντώνης Αντωνίου & Μάριος Πρίαμος

Φόρμα Ενδιαφέροντος
1η μέρα | 23/3 (Σάββατο): Λάρνακα – Καζαμπλάνκα
Το ταξίδι ξεκινάει από το αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς η ομάδα μας θα μαζευτεί για την αναχώρηση με προορισμό την Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη σε αυτή την μυστηριώδη πόλη ξημερώματα της επόμενης μέρας, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.
2η μέρα | 24/3 (Κυριακή): Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατά τις 09:30 συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχώρηση για ξενάγηση στην Καζαμπλάνκα, την επιχειρηματική πρωτεύουσα του Μαρόκο. Θα επισκεφθούμε το Χασάν II το μεγάλο τζαμί της πλατείας Μοχάμεντ V και θα εισέλθουμε σε αυτό. Συνέχεια στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ενώ ακολούθως θα γνωρίσουμε την κεντρική αγορά της Καζαμπλάνκας και την κατοικημένη περιοχή της Ανφά πριν πάμε στην ακτή Αίν Ντιάμπ όπου υπάρχουν εστιατόρια και πισίνες. Στη συνέχεια αναχώρηση για την άσπρη αυτοκρατορική πόλη Ραμπάτ. Επίσκεψη στο διοικητικό κεφάλαιο του Μαρόκο με τον πύργο Χασάν, το υπέροχο Μαυσωλείο του Μοχάμεντ V, την Μεδίνα και την Κάσμπα της Ουντάγια που είναι το δεύτερο σήμα κατατεθέν του Ραμπάτ, μια πόλη μέσα στην πόλη όπου ζουν σήμερα περίπου 2.000 άνθρωποι. Πρόκειται για το φρούριο που ανεγέρθηκε τον 12ο αιώνα από τη δυναστεία των Αλμοχάντ και σήμερα αποτελεί περιοχή αμιγούς κατοικίας. Αναζητήστε το Cafe Maure, ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης της πόλης. Τα τραπεζάκια του βλέπουν στο λιμάνι, ενώ σερβίρει εξαιρετικό τσάι μέντας και αμυγδαλωτά. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο, ξεκούραση και διανυκτέρευση.
3η μέρα | 25/3 (Δευτέρα): Ραμπάτ – ξενάγηση στη πόλη Μεκνές – άφιξη στη πόλη Φεζ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάλι το ταξίδι ξεκινάει. Η ομάδα μας σήμερα αναχωρεί για το Φεζ και με αρχική επίσκεψη στα ρωμαϊκά ερείπια του Volubilis. Συνεχίζουμε στη πόλη Μεκνές γνωστή ως «Μαροκινές Βερσαλλίες» η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από τον Ισμαήλ ιμπν Σαρίφ. Θα δούμε την πιο διατηρημένη πύλη του Μαρόκο το Μπαμπ Μανσούρ, το Χαρί Σουάνι και την παλιά Μεδίνα. Άφιξη στη πόλη Φέζ που έχει ανακυρηχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, δείπνο, ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
4η μέρα | 26/3 (Τρίτη): Ξενάγηση στη πόλη Φεζ
Πρόγευμα και η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη πόλη Φεζ, την αρχαιότερη πολιτιστική και πνευματική πόλη του Μαρόκο. Ξεκινούμε με επίσκεψη στη μεσαιωνική Μεδίνα στο τζαμί Καραουίνε και στο περίφημο σιντριβάνι Νετζαρίνε. Στη συνέχεια επίσκεψη μέσω της παλιάς Μεδίνας θα δείτε διαφορετικούς τεχνίτες που εξακολουθούν να εργάζονται με βάση την αρχαία ανατολίτικη παράδοση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο, συζήτηση και διανυκτέρευση.
5η μέρα | 27/3 (Τετάρτη): Φεζ – Μπένι Μελάλ – Μαρακές
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο της Φεζ αναχώρηση για τη Μαρακές διασχίζοντας την περιοχή του μέσου Άτλαντα και περνώντας μέσα από το Ιμουζέρ Ντου Καντέρ και Ιφράνε, ένα γοητευτικό χιονοδρομικό κέντρο στην καρδιά ενός υπέροχου δάσους από κέδρο. Στάση στο Μπένι Μελάλ για να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης. Συνέχεια του ταξιδιού μας και δειλά δειλά αντικρίζουμε την κόκκινη γη του Μαρόκο σε αντίθεση με τον μπλε ουρανό και τους αιωνόβιους πράσινους φοίνικες. Καλωσήρθατε στη θεσπέσια πόλη Μαρακές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα | 28/3 (Πέμπτη): Ξενάγηση στην πόλη Μαρακές
Μαρακές, η δεύτερη παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκο γνωστή ως «Μαργαριτάρι του Νότου» με τους τάφους του Σαάδικου, την Κουτουμπία, το Παλάτι Μπαχία και τους κήπους Μενάρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τους μικρούς δρόμους του Μαρακές που περιστρέφονται και την πλατεία Τζεμάα ελ Φνα ή αλλιώς την πλατεία των θαυμάτων και την ποικιλία των ατελείωτων διασκεδαστών όπου θα δείτε γητευτές φιδιών με τη διαχρονική τους πείρα να σας διασκεδάζουν. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό: Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε να περάσετε το βράδυ σας παρέα με τον αρχηγό σας και τον συνοδό Μάριο Πρίαμο σε δείπνο της Diffa Fantasia που θα σερβιριστεί κάτω από τις σκηνές caïdal στο διάσημο εστιατόριο «Chez Ali» ενώ θα απολαύσετε φαντασιακές παραστάσεις με καμήλες, άλογα και χορευτές.
7η μέρα | 29/3 (Παρασκευή): Ολοήμερη εκδρομή Ουαρζαζάτ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση από το Μαρακές και θα οδηγηθούμε κατά μήκος των γραφικών δρόμων του ορεινού περάσματος Tizi n’Tichka όπου θα καταλήξουμε στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αφρικής, Άτλας με ψηλότερη κορυφή το Τουμπκαλ και ύψος 4167μ. Συνεχίζουμε το δρόμο μας μέσα από τα δραματικά τοπία για την οχυρωμένη πόλη Αΐτ-Μπεν-Χαντού, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Ουαρζαζάτ. Εξερευνήστε τα ιστορικά Κάσμπα (κτίρια) που ήταν σημείο άμυνας όταν η πόλη δεχόταν επίθεση, περιβαλλόταν από ψηλά τείχη και εκεί κατοικούσε ο τοπικός άρχοντας. Επίσης η κατασκευή Κάσμπα ήταν συχνά ένδειξη πλούτου. Θαυμάστε το εντυπωσιακό τοπίο αρχιτεκτονικής του νότιου Μαρόκου, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σήμερα σε ένα σύγχρονο χωριό που βρίσκετε στην άλλη πλευρά του ποταμού. Η πόλη έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO από το 1997 και εκεί γυρίστηκαν κινηματογραφικές ταινίες όπως το Gladiator και Mymmy. Στη συνέχεια μετάβαση στη Κάσμπα Ταουρίρτ και Τιφουλτούτε, πρώην κατοικίες του Πασά Γκλάουι και της οικογένειας του, για να εξερευνήσετε τα αρχαία παλάτια – φρούρια της οικογένειας στο Ουαρζαζάτ, την πύλη προς την έρημο της Σαχάρας. Αυτό το φρούριο ανήκε στην οικογένεια από το 1912 έως το 1956 ενώ ο πασάς απέκτησε μεγάλο πλούτο από την συνεργασία του με τους Γάλλους. Επίσης θα δείτε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο στον κόσμο, όπου γυρίστηκαν ταινίες όπως ο Lawrence of Arabia και η Babel. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το δείπνο θα σερβιριστεί στο ξενοδοχείο.
8η – 9η μέρα | 30/3 – 31/3 (Σάββατο – Κυριακή): Μαρακές - Καζαμπλάνκα – Λάρνακα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο του Μαρακές και μετά θα κατευθυνθούμε προς την Καζαμπλάνκα περίπου 2.30 ώρες διαδρομή για να περιηγηθούμε στην όμορφη αυτή πόλη με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα, τις υπαίθριες αγορές όπου μπορεί κανείς να αγοράσει σχεδόν τα πάντα κάνοντας φυσικά το απαραίτητο παζάρι, τα εστιατόρια με το πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό καθώς επίσης τις πανέμορφες πλατείες και τα κτίρια από τη γαλλική και ισπανική κατοχή. Αργά το βράδυ παραλαβή από τον τοπικό μας συνεργάτη και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής! Κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι και γυρνάμε στην πατρίδα με ανανεωμένες μπαταρίες γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις από το Μαρόκο.

Το Μαρόκο είναι μια χώρα αυτοκρατορική γεμάτη με ιστορία και εικόνες. Μια χώρα κοντινή με ένα ιδιαίτερα εξωτικό μοτίβο. Στο ταξίδι σας θα εντυπωσιαστείτε από τη πολυχρωμία που επικρατεί, τις μοντέρνες και μεσαιωνικές πόλεις, τους κήπους αλλά και την απέραντη έρημο. Για να νιώσετε τον παλμό που επικρατεί θα πρέπει να αναμιχθείτε στους ρυθμούς της ανατολής περπατώντας και παζαρεύοντας μέσα από τα σούκς, να αναμιχθείτε με τους ντόπιους και να συναντήσετε τα διάφορα, παλάτια, τους μυστηριακούς Βερβερίνους και τους Άραβες.

Με κατέυθυνση από τον Βορρά προς τον Νότο θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες πόλεις όπως είναι το Μαρακές με τα εκπληκτικά παζάρια, την πανέμορφη Καζαπλάνκα που αποπνέει αέρα κοσμοπολίτικο με το τζαμί του Χασάν του Β’ και την ατμοσφαιρική Φεζ, με τη μεγαλύτερη και πιο όμορφη μεδίνα. Στην έρημο το τοπίο είναι μαγευτικό με τους αμμόλοφους αλλά και τις πανέμορφες οάσεις που κρύβουν μια μαγευτική ανατολίτικη ομορφιά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα ταξίδια μας με προορισμό το Μαρόκο.

Χρήσιμες πληροφορίες

Καιρός Το κλίμα που επικρατεί στο Μαρόκο είναι ήπιο, με τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στις ακτές να μην έχουν θερμοκρασίες κάτω από τους 10°C. Στις πόλεις του Νότου και τις εσωτερικές περιοχές το καλοκαίρι είναι πολύ θερμό ενώ θα συναντήσετε βροχές από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Ο πιο καυτός μήνας είναι ο Ιούλιος με θερμοκρασίες άνω των 38℃ και ο ψυχρότερος ο Ιανουάριος με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 4℃. Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Μαρόκο είναι ολόχρονα για τις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ η άνοιξη και το φθινόπωρο για την πόλη.
Γλώσσα Επίσημη γλώσσα του Μαρόκο είναι τα Αραβικά και τα Βερβερικά.
Νόμισμα Το νόμισμα της χώρας είναι το Ντιράμ (MAD). Θα πρέπει να φροντίσετε πριν από το ταξίδι σας για το συνάλλαγμα σας αφού μόνο μερικά μεγάλα τουριστικά καταστήματα μπορεί να σας προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης της πιστωτικής σας κάρτας. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συναλλαγές σας θα πρέπει να γίνονται με μετρητά.

Πτήσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΦΙΞΗ
23/3ΛάρνακαΦρανκφούρτη16:0019:10
23/3ΦρανκφούρτηΚαζαμπλάνκα21:2000:55 (+1)
31/3ΚαζαμπλάνκαΦρανκφούρτη01:4006:05
31/3ΦρανκφούρτηΛάρνακα11:5016:30

Τιμοκατάλογος: τιμή ανά άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝΔΙΑΤΡΟΦΗ
Idou Anfa OR similar, Casablanca
4*ΗΒ
Belere OR similar, Rabat4*ΗΒ
Royal Mirage OR similar, Fez4*ΗΒ
Palm Menara OR similar, Marrakesh4*ΗΒ
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: €1890
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: €2165

Διατροφή Ξενοδοχείων

ROBBHBFBALL INCLUSIVE
Χωρίς πρόγευμαΜε πρόγευμαΜε πρόγευμα και ένα γεύμαΜε όλα τα γεύματα, χωρίς ποτάΜε όλα τα γεύματα και ποτά
Για όλα τα ξενοδοχεία: Check in: 14:00 μ.μ - Check out: 12:00 μ.μ.
Περιλαμβάνονται
 • Αρχηγοί Αποστολής Αντώνης Αντωνίου & Μάριος Πρίαμος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Καζαμπλάνκα – Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Lufthansa Airlines.
 • Μία αποσκευή 23kg και μία χειραποσκευή 7kg ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Παραλαβή από το αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο και αντίστροφα στην Καζαμπλάνκα.
 • Παραλαβές και μεταφορές βάση του προγράμματος σε deluxe κλιματιζόμενο όχημα.
 • ΟΛΕΣ τις καθημερινές εκδρομές βάση του προγράμματος.
 • Έμπειρος πολύγλωσσος συνοδός/ξεναγός καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • 7 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο του προγράμματος, πρόγευμα και 7 γεύματα στα ξενοδοχεία.
 • Αχθοφορικά εισητήρια στους χώρους επισκέψεων.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
 • Φ.Π.Α.
 • Το γραφείο μας σας κάνει ΔΩΡΑ:
 • Δώρο μπλουζάκι και key ring για όλους τους συμμετέχοντες από το γραφείο μας.
 • Ταξιδιωτικός οδηγός Μαρόκο.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Εισητήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Γεύματα και ποτά στις εκδρομές
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο περιλαμβάνονται ή αναφέρεται ως προτεινόμενο και προαιρετικό
Σημειώσεις
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε όποιαδήποτε χώρα ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε. Σε όποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται άμεση ανανέωση του διαβατηρίου σας!
 • Τα οργανωμένα μας group είναι μικρά groups 12 – 18 ατόμων για να περνάτε όμορφα και ποιοτικά στο ταξίδι σας.
 • Λόγω της σύντομης έκδοσης του περιοδικού «Ταξίδια Περιπέτειας με τον Μάριο Πρίαμο» όπου θα υπάρχουν προορισμοί μέχρι και 1 χρόνο μετά την έκδοση ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του ταξιδιού σας ή στις εκδρομές. Τα τελικά θα σας δωθούν ένα μήνα πριν την ημερομηνία αναχώρησης. Θερμή μας παράκληση επίσης να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα για οποιαδήποτε αλλαγή και φυσικά θα ενημερωθείτε άμεσα και από εμάς.
 • Οι πτήσεις και αεροπορικές εταιρίες που αναγράφονται είναι οι συνήθεις συνεργαζόμενες. Κατά την ζήτηση της προσφοράς του πακέτου σας θα σας δοθούν αναλυτικές πτήσεις και αερογραμμές.
 • Σε όλα τα ξενοδοχεία κατά την άφιξη σας τα δωμάτια δίνονται στις 14:00 μ.μ (check-in) και παραδίνονται κατά την αναχώρηση σας στις 12:00 π.μ. (check-out). Εάν επιθυμείτε να μπείτε πιο γρήγορα ή να μείνετε περισσότερο στο δωμάτιο σας, τότε υπάρχει επιπλέον χρέωση που θα πληρώνεται στη reception του ξενοδοχείου.
 • Σε περίπτωση 2 ή 3 ατόμων με 1 παιδί τα πλείστα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν 3 κρεβάτια, εάν επιθυμείτε 3 κρεβάτι υπάρχει επιπλέον χρέωση με βάση το ξενοδοχείο.
 • Όλες οι εκδρομές εναπόκεινται πάντοτε στους συνεργάτες μας. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών κτλ. για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία μας.
 • Με την κράτησή σας σημαίνει ότι έχετε ελέγξει, μελετήσει τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία που σας προτείνουμε και συμφωνείτε να προχωρήσουμε στην κράτησή τους.
 • Η κράτησή σας θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί η προκαταβολή όπως έχει συμφωνηθεί.
Έντυπα
Ένθετο ΠεριοδικούDownload pdf
Λίγα λόγια από εμάς και τον Μάριο ΠρίαμοDownload pdf
Reference Code :

RE-MOR-MP

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.


Reference Code :

RE-MOR-MP

Τι είπαν οι φίλοι μας