Αξιοθέατα
Πύργο του Άιφελ
Ο Πύργος του Άιφελ αποτελεί το σύμβολο της πόλης αλλά και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αξιοθέατα ανά τον κόσμο. Κατασκευάστηκε από το Γάλλο μηχανικό Γκoυστάβ Ειφέλ για τη Διεθνή Έκθεση του 1889, ο οποίος, μάλιστα, επικρίθηκε πολύ γι’ αυτό το «τερατούργημα», όπως το χαρακτήρισαν στην αρχή οι διανοούμενοι αλλά και η αριστοκρατική τάξη της εποχής.Σήμερα αποτελεί «θέλγητρο» της πόλης και δεν εννοείται Παρίσι χωρίς τον πύργο του!
Αψίδα του Θριάμβου
Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων (Avenue des Champs-Élysées) είναι η πιο εμπορική αλλά και η πιο ακριβή λεωφόρος της Ευρώπης. Το πλάτος της φτάνει τα 71 μέτρα και εκτείνεται σε μήκος δύο χιλιομέτρων, από την πλατεία Κονκόρντ μέχρι την Place Charles-de-Gaulle, όπου βρίσκεται και η Αψίδα του Θριάμβου. Κατά τη διαδρομή θα θαυμάσετε πολυτελή καταστήματα, θέατρα, ξενοδοχεία, κινηματογράφους αλλά και πολλά εστιατόρια και καφέ.
Παναγία των Παρισίων
Η Παναγία των Παρισίων (Notre Dame de Paris) είναι ένα από τα γνωστότερα μνημεία στο Παρίσι και στέκεται μεγαλοπρεπής στο Ιλ ντε λα Σιτέ , μια τοποθεσία που ήταν ανέκαθεν το θρησκευτικό κέντρο του Παρισιού. Εκτός από το περίφημο κωδωνοστάσιο, που προστέθηκε το 19ο αιώνα, εντύπωση προκαλούν οι «τερατόμορφες» υδρορροές που είναι τοποθετημένες στα γλυπτά πάνω από τα τύμπανα των θυρών και στις μεγάλες αντηρίδες στην πίσω πλευρά.
Μουσείο του Λούβρου
Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα, δημοφιλέστερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και στις αίθουσές του φιλοξενεί 35.000 έργα τέχνης, σε μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Ανάμεσα τους η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου.
Ανάκτορα των Βερσαλλιών
Λίγα χιλιόμετρα έξω απο το Παρίσι, σας περιμένουν τα μεγαλοπρεπή Ανάκτορα των Βερσαλλιών για να περιπλανηθείτε στους κήπους του Λουδοβίκου. Διαμορφώθηκαν το 1680 από τον περίφημο βοτανολόγο, ζωγράφο και αρχιτέκτονα τοπίου Andre le Notre και έφτασαν στη σημερινή τους μορφή μετά από διάφορες επεμβάσεις και επεκτάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των αιώνων στο εσωτερικό τους, ενώ όπως και το ανάκτορο αποτελούν δημιούργημα του Λουδοβίκου 14ου.