full sacreen
Pluton Travel>>Honeymoon>Γουατεμάλα | Γαμήλιο Ταξίδι

Γουατεμάλα | Γαμήλιο Ταξίδι

 • Διάρκεια: 11 μέρες
  Τιμή: επικοινωνήστε μαζί μας
 • Διάρκεια: 11 μέρες
  Τιμή: επικοινωνήστε μαζί μας


Για πληροφορίες σχετικά με τιμές και αναχωρήσεις ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Ανάμεσα στο Μεξικό, το Μπελίζε και την Ονδούρα συναντά κανείς τη Γουατεμάλα, μια χώρα με πολλές ιστορίες από τους ντόπιους. Εξερευνήστε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου περνώντας μέσα από τη ζούγκλα, δημιουργώντας τα δικά σας μονοπάτια προκειμένου να ανακαλύψετε τις κρυμμένες πυραμίδες των Μάγια που ορθώνονται μέσα στην πυκνή τροπική ζούγκλα. Στη περιοχή της λίμνης Ατιτλάν που περιτστοιχίζεται από 3 ηφαίστεια θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδικά τοπία βγαλμένα από καρτ ποστάλ. Λέγεται ότι η λίμνη αυτή είναι η ομορφότερη ολόκληρου του πλανήτη και στις όχθες του υπάρχουν τα 12 χωριά που πήραν τα ονόματά τους από τους 12 Αποστόλους. Ένα ταξίδι που υπόσχεται περιπέτεια, ιστορία, πολιτισμό αλλά και τη μεγαλούπολη της Γουατεμάλα με πανήψυλα κτίρια και ένα πολύβουο οικονομικό κέντρο που θα σας εντυπωσιάσουν.

H ταξιδιωτική μας πρόταση:


 • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς Γουατεμάλα με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 • Παραλαβή και μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
 • Εκδρομές και περιηγήσεις με Αγγλόφωνο συνεργάτη μας.
 • Έκδοση Βίζας στις χώρες που είναι απαραίτητη.
 • Πρόγραμμα και τουριστικός οδηγός για το ταξίδι σας.
 • Σε ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρεται ποτό καλωσορίσματος, εκπτωτικά δωροκουπόνια για τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων και διάφορες εκπλήξεις με την άφιξη σας στο δωμάτιο.
 • Μπορούμε να διευθετήσουμε ρομαντικό δείπνο αφού μας το ζητήσετε.
 • Διάφορες εκπλήξεις από το γραφείο μας για τις οποίες θα ενημερώνουμε τον ένα από τους δυο του ζευγαριού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε όποιαδήποτε χώρα ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε. Σε όποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται άμεση ανανέωση του διαβατηρίου σας!
Αξιοθέατα
Πόλη της Γουατεμάλα
Είναι η μεγαλύτερη πόλη στη δημοκρατία της χώρας και έχει το βραβείο της μεγαλύτερης πόλης στην Κεντρική Αμερική και τη Καραϊβική. Μια πόλη με τον τίτλο της πρωτεύουσας που κρατά τα σκήπτρα της οικονομίας της χώρας.
Αντίγκουα
Ένα μέρος με σπάνια ομορφιά, με τεράστια ιστορική σημμασία αλλά και μια έντονη κουλτούρα. Η Αντίγκουα αποτελεί ένα από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Άλλοτε υπήρξε πρωτεύουσα της Γουατεμάλα με ένα σημαντικό κατάλογο αποικιών που άφησαν τα σημάδια τους μέχρι σήμερα στην πόλη. Γραφικά σοκάκια και χρώματα παστέλ ξεδιπλώνονται κάτω από τα τρία ηφαίστεια της περιοχής ενώ μερικά από τα κτίρια έχουν αναπαιλαιωθέι και άλλα έμειναν ως έχουν. Μια πόλη που προσφέρει αμέτρητες επιλογές για τον ταξιδιώτη της αφού περιτρυγυρίζεται από φυτείες καφέ, τα ηφαίστεια και τις κοινότητες των ινδιάνων που περιμένουν να τα εξερευνήσετε.
Τικάλ
Είναι το διασημότερο αξιοθέατο της Γουατεμάλα αφού πρόκειται για την αρχαιότερη από τις πόλεις των Μάγια που βρίσκεται ανάμεσα στη ζούγκλα. Συγκαταλέγεται μέσα στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και αποτελεί ιδανικό σημείο για πολλούς ερευνητές του πολιτισμού των Μάγια αλλά και ένα αγαπημένο μέρος για φωτογραφίες από τους επισκέπτες. Η περιοχή για πολλούς αιώνες παρέμενε ένα μυστήριο που ήταν εγκατελειμμένο για περισσότερα από 1000 χρόνια. Ένα αρχαιολογικό μαργαριτάρι που καταφέρνει να συνδυάζει περισσότερα από 222 τετραγωνικά μίλια ζούγκλας γύρω του.
Ινδιάνοι
Περισσότεροι από το μισό του πληθυσμού της χώρας είναι Ινδιάνοι ενώ οι υπόλοιποι είναι γνήσιοι απόγονοι των Μάγια. Οι πιο σπουδαίες φυλές είναι η Κιτσέ και φημίζονται για τα υφαντά τους που ξεχωρίζουν ανα περιοχές ανάλογα με τα μοτίβα που χρησιμοποιούνται κατά τη κατασκευή τους. Οι φυλές αυτές ζουν από τη γεωργία και τη κτηνοτροφία.
Προτάσεις

Πεζοπορία
Περιπλανηθείτε στη ζούγκλα του νησιού απολαμβάνοντας τη φύση και παρατηρώντας τα αμέτρητα είδη παπαγάλων.
Ιστορία
Ανακαλύψτε την ιστορία των Μάγια με την επίσκεψη σας στους κρυμμένους ναούς μέσα στη ζούγκλα.
Ο καιρός
Το κλίμα της χώρας είναι τροπικό ενώ επηρεάζεται από ανέμους και τις διακυμάνσεις ανάλογα με το υψόμετρο. Οι βροχοπτώσεις είναι κανονικές ενώ θα συναντήσουμε 2 περιόδους τη ξηρή από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο και της υγρής από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπέμβριο. Προτείνουμε να αποφύγετε ταξίδι στη Γουατεμάλα για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο καθώς είναι η περίοδος των τυφώνων. Κατά τη ξηρή περίοδο οι θερμοκρασίεςι κυμαίνονται μεταξύ 27 – 32οC ενώ την υγρή περίοδο και στα υψίπεδα οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 20 – 27οC
Tips
Γλώσσα
Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα ισπανικά ενώ περίπου οι μισοί από τους ντόπιους προτιμούν τη δική τους τοπολαλιά ενώ πάνω από 20 από αυτές τις διαλέκτους αποτελούν ανεπίσημες γλώσσες της χώρας.
Νόμισμα
Το νόμισμα της χώρας είναι το Κέτσαλ (GRQ). Θα πρέπει να φροντίσετε πριν από το ταξίδι σας για το συνάλλαγμα σας ενώ γενικά θα βρείτε αρκετά ATM σε κεντρικά σημεία. Καλό είναι να έχετε φροντίσει από πριν το συνάλλαγμα σας παρόλο που οι ντόπιοι σε αρκετές περιπτώσεις δέχονται και ξένο νόμισμα.
Συνδυασμός Ταξιδιού
Μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι σας στη Γουατεμάλα με το Μεξικό.

  Φόρμα Ενδιαφέροντος

  Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία για το πακέτο που ενδιαφέρεστε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

  Τι είπαν οι φίλοι μας