Το ταξίδι που χρωστάς στον εαυτό σου!

feature2

Το πιο κάτω γράμμα της φίλης μας Σκεύης Κλεάνθους εκφράζει τις σκέψεις της ανακαλύπτοντας κάθε φορά ένα νέο προορισμό με το Pluton Travel & Tours.
Η ομάδα μας αισθάνεται μεγάλη χαρά που με την εμπειρία μας έχουμε βοηθήσει πολλά ζευγάρια να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τα μυστικά διαφόρων προορισμών όπως εμείς γνωρίζουμε. Ιδιαίτερη όμως χαρά νιώθουμε για αυτό το ζευγάρι, την Σκεύη και τον Μάριο οι οποίοι έχουν γεμίσει τη λίστα των προορισμών τους ταξιδεύοντας μαζί μας είτε ατομικά είτε με οργανωμένα ταξίδια. Μπαλί, Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη, Μαυρίκιος, Σεϋχέλλες και οι Μαλδίβες είναι όλοι οι μακρινοί προορισμοί που έχουν επισκεφθεί μαζί μας. Ιδιαίτερα οι Μαλδίβες έχουν γίνει ο αγαπημένος τους προορισμός, αφού τις έχουν επισκεφθεί πέντε φορές μέχρι τώρα.

«Η ματιά μου πέφτει μετά από μια δύσκολή μέρα στο χώρο εργασίας μου απέναντι στον τοίχο και στο paper wall το οποίο απεικονίζει ένα ήρεμο, ειδυλλιακό τοπίο με θάλασσα, άσπρη αμμουδιά πράσινο από τους κοκοφοίνικες….
Αμέσως παίρνω τηλέφωνο τον Μάριο: “Τι κάνεις;” “Καλά…” μου απαντάει αλλά από τον τόνο της φωνής του μπορώ να διακρίνω πόσο πολύ κουρασμένος είναι. “Φεύγουμε;” τον ρωτάω, “Μα για που;” μου απαντάει. “Για κάπου ήρεμα, χαλαρά…”.
Παίρνω αμέσως τηλέφωνο την Ίβα και τον Αντώνη, στο Pluton Travel για να μας οργανώσουν τον κατάλληλο προορισμό αφού πάντα έχουν την ικανότητα να αφουγκράζονται τις ανάγκες και τα θέλω των πελατών τους με σεβασμό και αγάπη, χρόνια τώρα.
Έτσι και έγινε….
Η ακοή μου εστιάζει μόνο στον ήχο από τα ροδάκια της βαλίτσας που γρατζουνούν με ορμή το έδαφος.
Τα βήματα μου γρήγορα.
Στο χέρι μου το διαβατήριο και ένα εισιτήριο.

Όντας, αρνητική τόσα χρόνια από φόβο μάλλον για την αίσθηση της αλλαγής, μπαίνοντας στο αεροπλάνο μετά από παρακίνηση του συζύγου μου, ανακάλυψα ότι η ψυχή μου, το μυαλό μου και όλο μου το είναι αλλάζουν, μ’ ένα τρόπο μαγικό που γαληνεύουν, ξαλαφρώνουν από τις υποχρεώσεις, το στρες και τις έγνοιες∙ αλλάζει θετικά όλη μου η ενέργεια.

Η ψυχή μου βιάζεται, καθώς το αεροπλάνο ξεκολλά από τη γη και αρχίζουν όλα να φαίνονται μικρά, να συρρικνώνονται, μαζί και ότι έχω αφήσει πίσω μου.
Δεν είναι φυγή, αλλά μια ανάγκη για βαθιά ανάσα, για αποστασιοποίηση απ’ ό,τι αισθανόμαστε όλοι κατά καιρούς, σαν βαρίδια να μας κρατούν κολλημένους στη γη, στην ρουτίνα, στα προβλήματα.
Κι όταν πια το μόνο που έβλεπα απ’ το παράθυρο του αεροπλάνου ήταν το λευκό, μαλακό βαμβάκι τότε άρχισα να κάνω τον απολογισμό μου. Είναι όντως τόσο μικρή η ζωή που αξίζει να χαραμίζεται σε κακίες, εγωισμούς και χαμένα εγώ; Ναι, είναι πολύ μικρή η ζωή. Τουλάχιστον αυτό μου δίδαξαν οι εμπειρίες που έχω από τη ζωή μου και από την εργασία μου δουλεύοντας 10 χρόνια τώρα με καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.
Επιπλέον, η γέννηση της κόρης μου με δίδαξε πόσο όμορφη και ελπιδοφόρα είναι η ζωή, σαν μικρό παιδί!

Το μυστικό και το γιατρικό για τον καθένα μας ξεχωριστά είναι διαφορετικό.
Για μένα είναι η οικογένεια, οι φίλοι μου και τα ταξίδια!
Έπρεπε, να έρθει στη ζωή μου ο σύζυγός μου για να καταλάβω ότι τα ταξίδια με ηρεμούν και μου δίνουν ώθηση, ένα αίσθημα εφορίας και μια ευκαιρία για επαναπρογραμματισμό του συστήματος μου.

Απολαμβάνω ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το πρόσωπο μου, δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα μου. Το μόνο που με απασχολεί είναι να χαρίσω στον εαυτό μου νέες γνώσεις, να γνωρίσω νέες κουλτούρες, να γευτώ καινούριες γεύσεις, να κρατήσω στιγμές και το μυαλό μου να αδειάσει απ’ ό,τι το πιέζει.
Δεν φεύγω για να ξεχάσω, ούτε για να ξεφύγω από προβλήματα.
Δεν ζω με ψευδαισθήσεις. Δεν μπορεί το ταξίδι να με απαλλάξει από τα προβλήματα μου.
Ότι υπάρχει μέσα μας, υπάρχει όπου και να πάμε αλλά……
Ένα ταξίδι εντός ή εκτός της χώρας που ζεις σου δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσεις τι είναι σημαντικό και τι όχι για τον καθένα μας ξεχωριστά.
Να βάλεις προτεραιότητες στην ζωή σου, να “την τακτοποιήσεις” , να αποσυμπιεστείς και να δεις με ψυχραιμία τι σε φοβίζει.

Με τα ταξίδια μπορείς να βρεις τη δύναμη σου, να βρεις ό,τι σ’ εμπλουτίζει ως άνθρωπο, ό,τι σου «ανοίγει» το μυαλό και ό,τι σ’ εξελίσσει.
Πέραν λοιπόν της ανανέωσης που είναι φυσικό επακόλουθο ενός ταξιδιού , έρχεται και η συμπλήρωση ενός ακόμη κομματιού στο πάζλ της ζωής μας.
Κάτι που ακούμε συχνά: “Δεν έχει σημασία αν θα φτάσεις μακριά ή κοντά.
Δεν έχει σημασία ο προορισμός παρά μόνο το ταξίδι”.
Κοινότυπο; Μάλλον.
Αλλά και η ίδια η ζωή δεν είναι ένα ταξίδι από μόνη της;
Δεν σκέφτεσαι που θα φτάσεις αλλά να φτάσεις καλά, υγιής, να είναι όμορφη η διαδρομή με εναλλαγή εικόνων, να είσαι ευτυχισμένος τελικά.
Ένα ταξίδι είναι ένα ευεργετικό δώρο που το χρωστάς στον εαυτό σου!
Είναι η Αυτοφροντίδα σου!

Αφιερωμένο στο σύζυγο μου Μάριο Ανδρέου, στη κόρη μου Ερμιόνη, στην οικογένεια και στους ξεχωριστούς φίλους μου αλλά και στους συνταξιδιώτες μου Ίβα και Αντώνη Αντωνίου».

Ευχόμαστε το γράμμα αυτό να εμπνεύσει και εσάς, να μας εμπιστευτείτε και να ταξιδέψετε μαζί μας, όπως τόσα χρόνια οι αγαπημένοι μας Σκεύη και Μάριος.

Pluton Travel & Tours,
You Dream We Create