Σρι Λάνκα – Μαλδίβες: ένας αλλιώτικος συνδυασμός!

feature

Η πελάτισσά μας Πωλίνα Μιχαήλ περιγράφει το ταξίδι της στη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες με το Pluton Travel & Tours. Εμείς την ευχαριστούμε για τα όμορφα λόγια της.

Αναζητώντας τον προορισμό που θα μας χάριζε στιγμές περιπέτειας σε συνδυασμό με στιγμές χαλάρωσης με τη βοήθεια του Pluton Travel καταλήξαμε στο συνδυασμό Σρι Λάνκα- Μαλδίβες. Ένας συνδυασμός εκρηκτικός για κάποιον που αναζητεί ότι και εμείς. Θέλοντας να ζήσουμε κάτι το μοναδικό και το διαφορετικό ξεκινήσαμε για το νέο μας ταξίδι.

Πρώτος σταθμός η Σρι Λάνκα. Εκεί μείναμε 7 βράδια ενώ καθημερινά μεταβαίναμε σε διαφορετική πόλη και διανυκτερεύαμε σε διαφορετικό ξενοδοχείο. Η ιδέα αυτή του ταξιδιωτικού μας γραφείου μας βοήθησε να γυρίσουμε σχεδόν όλο το νησί, αφού καθημερινά διανύαμε χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, έχοντας πάντοτε τον προσωπικό οδηγό- ξεναγό μας, ένα υπέροχο άνθρωπο. Η δική του εμπειρία και αγάπη για το νησί της Σρι Λάνκας μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα την κουλτούρα του λαού και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον πολιτισμό και την ιστορία τους. Λαχταρούσαμε να ζήσουμε όσες περισσότερες μοναδικές στιγμές και να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε και όντως τα καταφέραμε!

Το πρόγραμμά μας ήταν γεμάτο καθημερινά, γι΄ αυτό και ξεκινούσαμε από νωρίς το ταξίδι μας· το πρόγραμμα λοιπόν περιλάμβανε επισκέψεις σε βουδιστικούς ναούς φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, παρατηρώντας την ισχυρή πίστη που διακατείχε το λαό. Ταυτόχρονα περιτριγύριζε στο μυαλό μας το ερώτημα σε ποιο βαθμό εμείς οι ίδιοι είμαστε πιστοί στο Θεό; Μπαίνοντας στους ναούς αυτούς η ηρεμία και η γαλήνη που επικρατούσε μας συνέπαιρνε μαγεύοντας μας και κάθε φορά φεύγαμε από κει πολύ διαφορετικοί. Στα πλάνα ήταν και η μετάβαση σε διάφορα άλλα αξιοθέατα, που κάποιες φορές απαιτούσε να διασχίσουμε μονοπάτια μέσα από τα δάση, έχοντας πάντοτε τον αγαπημένο μας οδηγό-ξεναγό μαζί μας να μας δείχνει τον δρόμο, όπως στο βράχο Sigiriya. Rafting και παραδοσιακό μασάζ ήταν ακόμη μερικές δραστηριότητες που κάναμε, ενώ δοκιμάσαμε ντόπια φαγητά και φρούτα που ήταν εντός και εκτός προγράμματος. Ήταν απίστευτη η υπέροχη γεύση που μας άφηναν τα φρούτα, πιστεύοντας πως δεν θα ξανά νιώσουμε κάτι τέτοιο. Τέλος, βόλτες στις χρυσές αμμώδεις παραλίες και δυο σαφάρι παρατηρώντας ζώα που πρώτη φορά αντικρίζαμε από κοντά, ήταν μερικές ακόμη από τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Οι μέρες κύλησαν πολύ όμορφα μέχρι που έφτασε η στιγμή της μετάβασής μας στις εξωτικές Μαλδίβες. Αφήναμε το νησί και τον οδηγό μας πλημμυρισμένοι από αγάπη γι’ αυτό το νησί και για τον ίδιο, αλλά και στεναχώρια που έπρεπε να φύγουμε. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές βλέποντας υπέροχα τοπία, αλλά και πόσο διαφορετική είναι η ζωή εκεί με τη δική μας ζωή, ένας λαός πολύ φτωχός αλλά χαμογελαστός και πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει. Ζήσαμε στιγμές που μας βοήθησαν να αναθεωρήσουμε τη δική μας ζωή και τον δικό μας τρόπο σκέψης.

Στις Μαλδίβες ζήσαμε το όνειρο του κάθε ανθρώπου να μεταβεί σ’ ένα τέτοιο θέρετρο όπου το ατελείωτο μπλε της θάλασσας ενωνόταν με αυτό του ουρανού. Χάριν στο Pluton Travel το Resort που επιλέξαμε ήταν καταπληκτικό και πρόσφερε ότι θελήσαμε. Οι τέσσερεις μέρες που μείναμε γέμισαν από στιγμές χαλάρωσης στην ατελείωτη θάλασσα, κάνοντας θαλάσσια σπορ, σπα και περνώντας τα βράδια τα στο μπαρ με τις διάφορες εκπλήξεις που μας είχε κανονίσει το γραφείο. Γενικότερα ζήσαμε αξέχαστες στιγμές ηρεμίας στο νησί όπου μείναμε νιώθοντας για πρώτη φορά τόσο ήρεμη τη ψυχή και το μυαλό μας χωρίς άγχος, σκέψεις και προβλήματα. Θεωρώ ότι καθένας από μας θα πρέπει έστω μια φορά στη ζωή του να μεταβεί στις εξωτικές Μαλδίβες!

Ευχαριστούμε το Pluton Travel που μας χάρισε όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Από Πωλίνα Μιχαήλ